Fino i jeftino: Doručak zbog kojeg vam neće patiti novčanik, a ni kilaža
SVAKE srijede predstavit ćemo vam novi fin i jeftin recept. Cilj nam je i da priprema ne traje predugo, no fokus je na pristupačnosti sastojaka i kombiniranju raznih namirnica kako bismo dobili fino jelo za čiju pripremu nije potrebno potrošiti previše novca.
Zobena kaša jedan nam je od dražih doručaka, a prednost je to što je jeftina, zasitna, brzo je gotova, može se reći i zdrava ako je ne natrpate nepotrebnim dodacima i zaslađivačima, ali i to što je namirnice potrebne za nju jednostavno držati u kuhinji.
Mlijeka u hladnjaku vjerojatno imate gotovo uvijek, bilo da se radi o kravljem ili bilo kojem biljnom, a zobene pahuljice mogu stajati u kuhinjskom ormariću tjednima. Upravo je to razlog što je i dalje dobar izbor za doručak, ali ima ih još.
Brza, fina, jeftina, svestrana
1. Može se praviti s mlijekom ili vodom, ali i mješavinom 50:50. Mlijeko može biti životinjskog porijekla, biljno kupovno ili ono koje ste sami napravili doma.
2. Kaša je gotova za 5 do 10 minuta pa je bez problema stignete skuhati prije no što idete na posao.
3. Može se začiniti kako god želite - od klasike s medom i cimetom, preko kakao praha pa do začina za medenjake, kurkume ili sušenog đumbira.
4. Zobena kaša je kao obrok ujutro dobra sama po sebi, ali bit će prilično fora ako na vrh stavite malo svježeg voća koje je u sezoni, chia sjemenke, orahe, lješnjake, bademe ili indijske oraščiće.
5. Zasladite je čim god, ali probajte izbjeći običan bijeli šećer. Žličica muscovado šećera dat će joj karamelasti okus, a možete koristiti i agavin sirup. Nama je najdraži med.
6. Zobene su pahuljice prilično jeftina hrana. Pakiranje od pola kilograma naći ćete već za 5 kuna.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati