Gordon Ramsay uvijek doda jednu stvar u tavu za savršena jaja na oko
ŽELITE li svoj doručak podići na novu razinu? Slavni chef Gordon Ramsay ima rješenje. Otkrio je jednostavan trik koji će jaja na oko pretvoriti u spektakularno jelo, a sve što vam treba je jedan dodatni sastojak.
U videu objavljenom na TikToku, Ramsay je obećao gledateljima "jaja za prste polizati", a tajna je iznenađujuće jednostavna. U tavu na malo ulja, kako ne bi zagorjelo, potrebno je dodati izdašan komad maslaca.
Zatim, kako savjetuje, "razbijte jaja na ravnoj površini i stavite u tavu". Odmah ih začinite paprom i s "malo soli", a za one koji vole pikantnije, Ramsay predlaže i dodavanje malo čili pahuljica.
Umjetnost prženja
Chef s Michelinovom zvjezdicom zatim je objasnio ključan korak: "Kada se maslac zapjeni, samo zarolajte tavu u smjeru kazaljke na satu, i taj pjenasti maslac prekrasno ispeče bjelanjke".
Ovom tehnikom izbjeći ćete nedovoljno pečen i sluzav bjelanjak.
"Kada ih tako zarolate, pjenasti maslac gotovo preplavi središte jajeta. Savršeno prženje jaja prava je umjetnost. Volim da su rubovi hrskavi i da je cijeli bjelanjak prekrasno pečen", dodao je Ramsay.
Zašto baš maslac?
No, zašto je dodavanje maslaca toliko važno? Prije svega, ovaj sastojak jajima daje sočnost i bogat baršunast okus koji ih pretvara u pravu deliciju. Osim okusa, maslac čini čuda i za teksturu. Pomoću njega rubovi postaju savršeno hrskavi, dok žumanjak ostaje tekući, a bjelanjak mekan i u potpunosti pečen.