Hitno se traže privremeni udomitelji, volonteri i sutra u Gunji

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Video: YouTube (Slavonska televizija)

OSJEČKI i vinkovački volonteri su rano jutros krenuli spašavati životinje s poplavljenih područja. Situacija je gora nego što su se nadali. Onamo kreću i sutra. Pokret je u osam sati ujutro ispred Bille u Trpimirovoj ulici u Osijeku.

Informacije o akcijama za pomoć i spašavanje životinja na poplavljenom području šaljite na ljubimci@index.hr

Kako sve možete pomoći ljudima i životinjama na poplavljenim područjima?

Osječki volonteri pozivaju sve ljude koji su u mogućnosti prihvatiti pse na privremeno udomljenje da im se jave u inbox na Facebooku s brojem telefona i adresom kao, kao i one koji mogu iću u Gunju. Kako ističu, ponuda za prijevoz zasad imaju, ali im nedostaje privremenih smještaja, tj. nemaju pse kamo voziti kasnije.

Kontakti na Facebooku: Pomoć životinjama u poplavljenim područjima, Osijek Azil volonteri

"Prije nego što krenete ujutro (ili kasnije tijekom dana) pratite objave na grupi, bit će objavljeno koga možete kontaktirati za detaljnije upute o odlasku u Gunju/smještaju životinja", ističu.

Mnogo uginulih životinja

Volonteri su danas izvijestili da su uspjeli ući u Gunju. Kroz selo se, kako ističu, može prolaziti samo u čamcima. Jako puno životinja je mrtvo. Danas su ukupno izvukli dvadesetak pasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gunji su, kako doznajemo, i volonterke iz vinkovačke udruge Rocco koje su pronašle i izvukle nekoliko zečeva, tri odrasla psa i dvije mačke. Također su pronašle dva štenca starosti oko četiri tjedna, bez mame. Hitno potrebno privremeno udomljenje. Kontakt: 092/138 77 31 i 095 862 2032

Bez vaše pomoći spašene životinje nemaju kamo!

Spašavali uz pomoć vojske

Ujutro su volonteri imali problema s dopuštenjem za ulazak u Gunju u čemu su ih spriječili vojska i policija kako ne bi ugrozili svoje živote. Kasnije im je ulazak ipak omogućen i u Gunji su spašavali životinje uz pratnju vojske. Signala ondje nema pa je komunikacija otežana.

Iz Osijeka je jutros otišlo ukupno osam volontera koji kažu kako su ljudi u tom mjestu evakuirani te mole logističku pomoć vojske i policije u spašavanju životinja.

Građani iz Zagreba koji žele sudjelovati u spašavanju životinja mogu se javiti Prijateljima životinja. Kontakt: Prijatelji životinja

NE IDITE SPAŠAVATI ŽIVOTINJE NA SVOJU RUKU! NE ZOVITE UDRUGE SAMO KAKO BISTE IM PRUŽILI PODRŠKU JER ZAUZIMATE LINIJE!

INFORMACIJE O ŽIVOTINJAMA, KAO I PONUDE ZA PRIVREMENA UDOMLJENJA, TRAŽITE I OSTAVLJAJTE NA SLJEDEĆIM STRANICAMA:

Azil Osijek volonteri

Voda do grla

Pomoć životinjama u poplavljenim područjima

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara