Kako izabrati hranu za ribe?

Kako izabrati hranu za ribe?

Foto: Shutterstock

BIRANJE prave hrane za vaše ribe jedan je od bitnijih faktora u održavanju ukupnog dugogodišnjeg zdravlja vaših ljubimaca. Iako ne postoji jedinstvena idealna hrana za sve vrste riba, ovi savjeti mogu vam pomoći da ne pogriješite u izboru.

Vrsta hrane
 
Vlasnici riba obično ne razmišljaju niti znaju, koji je tip hrane prilagođen određenoj vrsti riba. Krava ima zube i probavni sustav prilagođen ispaši trave, dok lav također ima zube, ali njegov probavni sustav traži meso. Također, različite ribe su prilagođene različitim vrstama hrane. Istražite svoje ribe i ustanovite koji je tip prehrane odgovarajući za njih (da li su svejedi, biljojedi ili mesojedi). Neke vrste riba imaju posebne potrebe, što vrijedi i za novorođene ribe.
 
Kada i gdje
 
Trebalo bi otkriti kada i gdje vaše ribe vole jesti. Iako najveći broj riba jede s površine vode, neke vole uzimati hranu s dna. Također, iako mnoge ribe jedu tijekom dana, neke to prakticiraju u večernjim satima. Ako ribe preferiraju jesti s dna, izaberite hranu koja tone. Ribe koje jedu noću, trebalo bi hraniti nakon gašenja svjetla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Raznolika prehrana
 
Ovisno o vrsti hrane, koja je određena za vaše ribe, bitno je da ona bude raznolika, kako bi se osigurao balansiran unos hrane. Kombinacija suhe, kao i zamrznute hrane sa svježom/živom hranom, omogućit će raznovrsnu i balansiranu prehranu.
 
Svježina hrane
 
Na hrani za ribe obično ne piše rok trajanja, iako ta hrana ima prilično kratak rok. Naime, sušena hrana gubi dosta hranjivih sastojaka u roku od mjesec dana pa je preporučljivo da kupite onoliko koliko možete potrošiti u nekoliko tjedana. Manjak vitamina i ostalih nutrijenata u velikoj mjeri utječe na razvoj i sklonost k razvoju nekih bolesti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara