Kako mačku naviknuti na obavljanje nužde u posudu s pijeskom?

Kako mačku naviknuti na obavljanje nužde u posudu s pijeskom?

Foto: Shutterstock

NAKON što ste odabrali željenu i prikladnu posudu za nuždu vašu mačku, preostaje vam - naučiti vašeg mačića da u nju obavlja nuždu.

Važno je da posuda s pijeskom uvijek bude na mirnom mjestu te dalje od posuda s hranom i vodom. Kada počinjete s učenjem, možete imati i još nekoliko improviziranih posuda (obične stare posude napunjene pijeskom) po kući ako imate veći dom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mačiće vodite na zahod nakon jela, ispijanja vode te nakon spavanja. Budite strpljivi i nemojte odustajati jer navikavanje ponekad može potrajati. Nemojte mačku kažnjavati zbog nezgode, nego očistite izmet i nastavite je dalje učiti. Ako na kućni red navikavate stariju mačku, naoružajte se strpljenjem jer bi učenje moglo trajati nešto duže.

Ako imate više mačaka, svaka mora imati svoj zahod jer bi moglo doći do sukoba i nezgoda. Ako imate mačku koja dio dana provodi na otvorenom ili može izaći kada god želi, također trebate imati posudu za nuždu jer se mačkama neće dati izlaziti ako je vani loše vrijeme, nego će u tom slučaju nuždu vjerojatno obaviti u stanu.

Ako ništa ne uspijeva, posjetite veterinara kako biste isključili neki zdravstveni problem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara