Kako prirodno umanjiti stres kod mačke?

Kako prirodno umanjiti stres kod mačke?

Foto: Shutterstock

NEKE su mačke po prirodi zabrinute i pod stresom, dok su druge takve u određenim situacijama, kao što su npr. vožnja automobilom ili posjet veterinaru.

Srećom, postoje učinkoviti domaći lijekovi, koji će smiriti i opustiti vašu mezimicu.
 
1. Mačja trava
 
Ključ uspjeha u tome da ju date svojoj mački na raspolaganje 15 minuta prije nekog stresnog događaja, kao što je npr. odlazak veterinaru. To će ju malo umoriti te puno više opustiti, što vam je i cilj.
 
2. Kamilica
 
Mnogi ljudi prije spavanja popiju šalicu čaja od kamilice, koja im pomaže da se opuste te što brže utonu u san. Ista ta anti-anksiozna svojstva učinkovita su i za vašu mačku. Istraživanja su dokazala kako kamilica sadrži tvari, koje djeluju na istim dijelovima mozga i živčanog sustava, kao i lijekovi protiv anksioznosti. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
3. Hmelj
 
I pritom ne mislimo na davanje gutljaja pive, čiji je hmelj glavni sastojak, već na suho cvijeće, koje je učinkovitije i bolje za njezinu jetru.
 
4. Valerijana
 
Ova biljka slična je mačjoj travi, ali ima jednu bitnu razliku. Nakon malo ludosti po stanu, ne samo da će vaša mačka biti mirna, već je vjerojatnije da će i brže zaspati. Ova se biljka koristi i kao ljudski lijek protiv nesanice, a isti učinak ima i na mačke. Euforija uzrokovana ovim cvijetom, pomoći će joj da se brže umori i dobro odmori.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara