Kako se ponašati ako vas napadne pas?

Kako se ponašati ako vas napadne pas?

Foto: Shutterstock

KOLIKO god bili prijazni prema njima i pokušavali im prijateljski prići, napadi pasa se ponekad događaju, obično zbog toga što se pas osjetio ugroženim ili nije socijaliziran, a najčešće oboje.

Što učiniti kako biste se zaštitili u slučaju napada psa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
1. Obranite se od psa, ali ne uzvraćajte napad. Ispred sebe pokušajte držati neki predmet, kovčeg, aktovku, torbu i kaput. Malo će pasa ustrajati u napadu, većina će se nakon jednog ugriza zadovoljiti što vas je otjerala.

2. Ne vičite i ne vrištite. Ako znate da blizu ima drugoj ljudi, pozovite ih upomoć, ali što je moguće mirnijim glasom kako pas ne bi pomislio da se radi o novoj prijetnji. Svakako pokušajte ostati na nogama i pazite da vas pas ne stjera u kut ili u neki predio iz kojega nikako ne možete otići.

3. Polako se udaljavajte od psa hodajući unatraške ili bočno, gledajući u pod ili sa strane, ali nikako psa u oči. Mirnim ga glasom pokušajte smiriti te i dalje držite neki predmet ispred sebe. Čim možete, zagradite psa nekim čvrstim predmetom, komadom namještaja i vratima, stoji u uputama britanskog Kraljevskog društva za prevenciju nasilja nad životinjama (RSPCA).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara