Kako smiriti hiperaktivnog psa?

Foto: Shutterstock

UMIRIVANJE hiperaktivnoga psa može biti cjelodnevni posao. Ponekad se iste metode koje smiruju ljude koji su prepuni energije ili pod stresom mogu primijeniti i na pse, piše portal Sheknows.

1. Zaposlite ga


Davanje zadataka ne daje ljubimcu samo smisao dana nego mu pomaže usmjeriti energiju na nešto dobro. Zaposlite ga pri svakoj svakodnevnoj radnji. Prije obroka vježbajte naredbe sjedenja i ustajanja, a pri šetnji ili planinarenju može biti zadužen za nošenje određenog dijela tereta.

2. Vježbajte


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tjelovježba je neizostavna ako imate hiperaktivnoga psa. Premalo kretanja kod životinje s mnogo energije može dovesti do destruktivnoga ponašanja. Sebe i svoga ljubimca odvedite u šetnju, na trčanje ili planinarenje dvaput dnevno na pola sata. Time nećete samo izmoriti svoga ljubimca, nego i vlastiti život voditi zdravije.

3. Slušajte


Osim zadataka i tjelovježbe, vaš ljubimac može imati koristi i od terapije zvukom. Slušanje umirujuće glazbe, kao što je sporije klasično djelo, ili zvukova iz prirode, može pomoći pri umirivanju ljubimca. Kao što glazba i zvukovi utječu na ljude, studije su pokazale da imaju utjecaja i na živčani te kardiovaskularni sustav psa. Umirujuće zvukove i glazbu možete pronaći na stranici poput RelaxMyDog.

4. Ostanite smireni


Najvažnija stvar u umirivanju vašega psa jest to da vi ostanete mirni. Što god radili, nemojte gubiti živce i razum. Pas će osjetiti negativnu energiju te i sam postati više frustriran. Psi su vrlo intuitivni kada je u pitanju prepoznavanje emocija. Ako zračite mirom i pozitivnom energijom, vaš će ljubimac to osjetiti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara