Labrador spasio djevojku od samoubojstva pa dobio prvu nagradu za "životinjskog junaka"

Labrador spasio djevojku od samoubojstva pa dobio prvu nagradu za "životinjskog junaka"

Foto: Policija Calgary

UMILJATI labrador Mack prvi je pas koji je dobio nagradu za "životinjskog junaka" u kanadskom gradu Calgaryju. Nagradu je primio zbog uloge koju je odigrao u spašavanju djevojke koja je htjela počiniti samoubojstvo.

Vlasnica Michelle Dawson ispričala je medijima da se Mack na dan spašavanja, u ljeto 2012. godine, ponašao vrlo neobično te je neprestano tražio da ga pusti van iz kuće. Kada je izašao, lajao je i zavijao pokazujući joj da ga slijedi. Napokon ju je uspio dovesti do obližnjeg stabla na kojem su se često ljuljala djeca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, kada je Michelle podigla pogled, vidjela je da na stablu stoji djevojka i plače. Pokušala ju je pozvati nekoliko puta, ali nije odgovarala, reagirala je jedino na lajanje Macka koji je i skakao na stablo. Zatim je shvatila da žena na stablu ima žuti konop oko vrata koji je bio zavezan za granu koja je visila oko 2,5 metra iznad rijeke. Pohitala je doma i rekla suprugu da nazove Hitnu pomoć i policiju.

Mack se odbio s njom vratiti doma, nego je ostao uz nesretnu djevojku te nastavio lajati. "Morao je osjetiti da se događa nešto loše. Nije je htio ostaviti", ispričala je za Calgary Sun. Nekoliko minuta kasnije policija je spustila djevojku, a Hitna ju je pomoć odvezla u bolnicu. Mack je u vrijeme spašavanja imao samo osam mjeseci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara