Mogu li zamorci biti usamljeni?

Mogu li zamorci biti usamljeni?

Foto: Shutterstock

NAJBOLJE što možete učiniti za svog zamorca, jest nabaviti mu društvo.

Zamorci su vrlo društvene životinje, koje žive u kolonijama u divljini. Upravo zato, i domaći zamorci bit će najsretniji ako imaju društvo u kavezu. Najbolje će se slagati oni, koji su od samog početka zajedno te oni sterilizirani. No, naučit će se slagati i oni, koji se upoznaju u nešto starijoj dobi.
 
Ono što trebate znati, prije nego stavite dva zamorca u kavez, jest da prije toga ih morate pravilno upoznati. Počnite tako što ćete ih držati u odvojenim kavezima, jednog pored drugog, tako da se mogu vidjeti i namirisati. Ostavite kaveze tako tjedan ili dva, kako bi se naviknuli jedan na drugoga. Nakon toga, pustite ih u jednu osiguranu prostoriju an kaveza ili u kavez koji nije poznat niti jednom od njih. To neutralno područje može im pomoći da postanu međusobno teritorijalni. Nakon što primijetite da se ne tuku i ne svađaju te zapravo snalaze sasvim dobro u takvoj situaciji, možete ih početi držati zajedno.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako imate samo jednog zamorca i ne planirate uzimati još jednog ili više njih, pobrinite se da se svakodnevno poigrate s njim, jer vi ste mu jedini izvor zabave. Možete ga samo nositi i maziti ili se poslužiti raznim igračkama.
 
Ako pak imate više zamoraca, budite sigurni da provedete neko individualno vrijeme sa svakim od njih, kako bi se povezali s vama. Iako oni jesu jedni drugima društvo, itekako će cijeniti kvalitetan odnos s vlasnikom. Ako ste povezani s njima, i vama će biti puno lakše i ugodnije rukovati s njima.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara