Nekoliko korisnih savjeta za rješavanje bakterija i mrlja u vašem domu

Foto: Shutterstock

NEDAVNO istraživanje otkrilo je kako gotovo 80 posto vlasnika kućnih ljubimaca priznaje kako sakriva mrlje od ljubimaca u svom domu,zbog skupoće proizvoda.

Kako vi ne bi postali dio ove statistike, donosimo vam nekoliko vrlo korisnih savjeta.
 
1. Odabir tkanine
 
Traper, koža, mikro-vlakna i najlon super su jednostavni za čišćenje, a dlaka ljubimaca može se jednostavno ukloniti.
 
2. Pranje šamponom
 
Redovito pranje vašeg ljubimca može smanjiti prljavštinu i bakterije iz njegovog krznenog kaputa. Mislimo na pranje jednom tjedno.

3. Deka za vašeg ljubimca
 
Nabavite svom psu ili mački deku, koja odgovora dekoru sobe u koju ćete ju staviti. Svakih tjedan dana ubacite je u pranje, kako bi ju održali svježom i čistom.
 
4. Cipele
 
Cipele donose pelud, prljavštinu i bakterije u vaš dom. Upravo zato, bitno je da u svoje kućanstvo unesete pravilo o obaveznom skidanju cipela na ulazu, jer nisu za sav nered krivi samo ljubimci, zar ne?
 
5. Usisavanje
 
Nemojte zaboraviti na redovito usisavanje kućanstva i ne preskačite ona područja, na kojima je ono malo teže, kao što su npr. kutevi ili prostori ispod elemenata.
 
6. Dezinfekcijska sredstva
 
Ponuda je velika, no dobra je vijest da se njima itekako može riješiti mrlji i neugodnih mirisa vašeg ljubimca s mekanih površina te da vam za to nije potrebno previše vremena (presvlake, jastuci, krevetić itd.)
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara