Osnove hranjenja kraljevskog pitona

Foto: Shutterstock
Video: YouTube

KRALJEVSKI je piton zbog staložena temperamenta i činjenice da se radi o neotrovnoj zmiji omiljen izbor za terariste početnike.Njihova je prehrana vrlo jednostavna. U prirodi jedu manje glodavce, a ponekad i ptice, dok u zatočeništvu uglavnom dobivaju miševe i štakore, ovisno o veličini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trebalo bi ih hraniti jednom tjednom, ali i imati na umu da zimi poste. Dok god dobro izgledaju i ne gube težinu, ne trebate se zabrinjavati.

Ako ih hranite odraslim štakorima, budite u blizini tijekom hranjenja jer bi se moglo dogoditi da agresivni štakor napadne vašeg ljubimca. Iako se ne događa često, poznati su takvi slučajevi.Ako vaš piton dugo ne jede i brinete se da s njim nešto nije u redu, obratite pažnju na temperaturu, mogućnost da je zbog nečega uplašen ili pod stresom, činjenicu da možda nije shvatio da ste mu stavili plijen u terarij, mogućnost pogrešne veličine kaveza, ili na mogućnosti da se želi pariti ili se presvlačiti, da je bolestan ili jednostavno sit. Ako ste i dalje zabrinuti, posjetite veterinara.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara