U Zagrebu uskoro počinje AkTer fest - velika izložba akvarističkih i terarističkih životinja!

Foto: akvarij.net
 
VELIKA izložba akvarističkih i terarističkih životinja - AkTer fest bit će otvorena sljedeće srijede, 2. listopada u Kineskom paviljonu Zagrebačkog velesajma i moći ćete je posjetiti do nedjelje, 6. listopada. Na više od 2400 m2 bit će izloženo preko 250 terarija s jedinstvenim primjercima guštera, zmija, paukova, insekata i kornjača – poput varana, tegua, kameleona, iguana, boa, pitona i sličnih, sve mahom kućnih ljubimaca članova i volontera AkTera. U stotinjak akvarija moći će se vidjeti dosad u Hrvatskoj neizlagane vrste egzotičnih riba, ali i vodozemaca, kao što su električna jegulja, raže, prethistorijska riba čudovište, akselotli, razne tropske, morske i zmijoglave ribe, sve također kućni ljubimci.
 
Posjetiteljima će na raspolaganju biti stručni edukatori, a zainteresirani mogu prisustvovati predavanjima renomiranih stručnjaka poput svjetski poznatog ihtiologa Heika Blehera koji samo zbog AkTer Festa dolazi u Hrvatsku. U sklopu izložbe AkTer fest 2013. održat će se svjetsko natjecanje za Betta ribe, te prva regionalna izložba diskus riba.
Kao posebna novost najavljena je prva hrvatska burza egzotičnih životinja i prateće opreme kako od hrvatskih tako i inozemnih uzgajivača.
 
Za najmlađe posjetitelje bit će uređen dječji kutić gdje će moći crtati, bojati, raditi origamije, a u sklopu Dječjeg dana u petak, 4. listopada uz radionice moći će uživati u mađioničarskom šou i lutkarskoj predstavi te bojanju lica. Svi posjetitelji mogu sudjelovati u raznim tombolama i osvojiti vrlo vrijedne nagrade.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Kao novost ove godine, u sklopu devetog AkTer festa održat će se i humanitarni koncert 3. listopada od 20:00 sati u novozagrebačkom klubu Metropolis. Nastupit će Corto, Ben Dover Band, Can't Fake Nature, Robija Hrvata i posebni gosti – Picksiebneri. 
 
I ovogodišnji, deveti AkTer fest tradicionalno je humanitarnog karaktera pa je tako sav prihod od ulaznica namijenjen je domu za nezbrinutu djecu na Vrhovcu. 
 
 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara