Prirodni neutralizatori mirisa kućnih ljubimaca

Prirodni neutralizatori mirisa kućnih ljubimaca

Foto: Shutterstock

OBOŽAVAMO svoje krznene prijatelje, ali to ne znači da moramo voljeti mirise koji dolaze s njima.

No, srećom, postoje prirodni neutralizatori mirisa kućnih ljubimica, a mi vam donosimo nekoliko najčešćih.
 
1. Soda bikarbona
 
Soda bikarbona temelj je gotovo svih takvih proizvoda, no možete ju koristiti i samu za sebe. Sodu možete utrljati direktno u ljubimca, a zatim ga dobro iščetkati. Mrlji na tepihu možete se riješiti također uz pomoć sode, koju ćete prethodno ostaviti da se upije 10-15 minuta na mrlju, a zatim usisati. Također, malo sode bikarbone, pomiješane s deterdžentom za rublje, pomaže ukloniti neugodne mirise ljubimaca s odjeće.
 
2. Ocat
 
Iskoristite samo ocat ili ocat u kombinaciji s vodom (50:50), kako bi uklonili neugodne mirise iz svog doma, uključujući i urin. Ocat će u početku imati jaki miris, ali će nestati, zajedno s mirisom vašeg ljubimca. Jednako kao i sa sodom, i šalica octa dodana u redovno pranje, pomoći će u uklanjanju mirisa.

3. Boraks
 
Iskoristite mješavinu boraksa, octa i soli za čišćenje jako teških mrlji na vašem tepihu. Pomiješajte sastojke, koji će zajedno napraviti smjesu nalik tijestu, zatim ju dobro utrljajte u zaprljano područje i ostavite nekoliko sati, dok se ne osuši. Dobro usisajte. Iako je ta mješavina obično sasvim sigurna, prethodno ju isprobajte na manjoj površini tepiha.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara