Pseći neugodan miris: Koje su mu pasmine najmanje sklone?

Foto: Shutterstock

VJEROJATNO vam je poznat snažan neugodan miris koji nerijetko možete osjetiti u domu vlasnika psa. Taj miris često ovisi o njezi psa, ali važno je istaknuti i to da ima pasmina koje su mu manje sklone. Ovo su neke od njih:

1. Pudla

Stručnjaci ljudima koji ne vole miris psa preporučuju pudlu. Ovi kovrčavi psi dolaze u tri veličine, od patuljaste varijante koja je pogodna za stan, do visoke koja voli prostraniji dom i i hipoalergijsko krzno.

2. Bichon friseJoš jedan pas koji će odgovarati alergičarima jest Bichon frise. Njegov je miris također vrlo slab. Ne linja se mnogo, ali zahtijeva redovito četkanje. Ovi veseli patuljasti psi imaju mnogo energije te vole fizičku aktivnost.

3. Škotski ovčarLassie nije samo filmski spasilac. Ona je škotski ovčar, pasmina koja nema neugodan miris. Treba ipak imati na umu da se dosta linja i treba redovito četkanje.

4. BasenjiBasenji nema miris i gotovo se ne linja. Radi se o energičnom psu koji ne laje (ali povremeno cvili i grinta), kratkoga je krzna i treba vrlo malo četkanja.

5. MaltezerOvaj veličanstveni maleni pas zahtijeva redovito četkanje, ali ne zaudara i smatra se vrlo čistom pasminom.

Pasmine koje nemaju neugodan miris, ili je taj miris kod njih minimalan, su i bigl, bostonski terijer, njemački patuljasti špic (pomeranac), samojed i dalmatiner.

Važno je znati da svaka pasmina može imati neugodan miris, što ovisi prije svega o kupanju, četkanju i prehrani. Pse treba često okupati i četkati (ovisno o pasmini), ali i imati na umu da uzrok neugodnom mirisu može biti i hrana slabije kvalitete.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara