Psi i igračke: Nekoliko važnih pravila koje morate znati

Psi i igračke: Nekoliko važnih pravila koje morate znati

Foto: Shutterstock

PSI se obožavaju igrati, no i tu postoje neka pravila kojih bi se trebali pridržavati.

1. Držite igračke izvan njegovog dohvata
 
Mislimo naravno na one posebnije i koje će vaš pas dobiti samo kad je u interakciji s vama te ih povezivati s igrom sa svojim vlasnikom. Ostale igračke mu ostavite čitavo vrijeme pored njega.
 
2. Mijenjajte ih
 
Psi vole stvari koje su "nove". To ne znači da svaki tjedan trebate kupiti novu igračku, već ih jednostavno mijenjate kad dođe vrijeme za igru i zabavu. Također, brojne igračke možete izraditi i kod kuće. No, svaki pas ima onu jednu igračku s kojom se može igrati stalno, a da mu ona baš nikad ne dosadi. Nju naravno ne dirajte.
 
3. Različite igračke
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nemojte da sve igračke izgledaju identično. Kupite one različitih veličina, tekstura, boja i zvukova. To je posebno važno u početku, dok ne saznate što vaš pas voli.
 
4. Igra ne mora uvijek uključivati igračke
 
Neki psi nisu toliko zainteresirani za igračke pa uvijek imajte u pričuvi neki drugi način lude zabave. Većina pasa voli igre skrivanja pa pokušajte i s tim.
 
5. Budite kreativni
 
Svrha igre je da uključite svog psa u neku zdravu aktivnost, koja mu je potrebna da iskoristi svoj mozak i vezu s vama. Nije bitno što radite, dokle god je to siguran način zabave za vašeg ljubimca.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara