Što kada mačka mora na dijetu?

Foto: Shutterstock

IAKO velike, bucmaste mačke izgledaju slatko i simpatično, prevelika težina nije dobra za njihovo zdravlje. Zato vam donosimo pet dijetnih savjeta za vaše krznene ljubimce objavljenih na portalu Sheknows.

1. Pravilan odabir hrane

Mačka je mesožder, što znači da će namirnice poput riže i kukuruza za nju imati prazne kalorije. Stoga je za mačku kvalitetnija hrana u kojoj ima više mesa. Zato čitajte što piše na etiketama hrane za mačke koju kupujete kako biste se uvjerili da se obrok temelji pretežno na mesu.

2. Vlažna ili suha hrana?

Debata o dvama oblicima mačje hrane traje godinama. Međutim, u posljednje je vrijeme sve više stručnjaka sklonije vlažnoj hrani koja sadrži manje praznih kalorija, a više vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3. Veličina porcije

Pokušajte ne hraniti mačku "slobodnim stilom". Ako hrana stoji vani cijeli dan kako bi se poslužila kada želi, mačka će "prigristi" kad god je za to raspoložena, čak i ako nije gladna. Nakon što mački poslužite hranu, dajte joj 15 minuta za obrok. Ako je u zdjelici ostalo hrane, spremite je u hladnjak i poslužite navečer.

4. Tjelovježba


Igrajte se s mačkom! Potaknite je da trči i naganja uže, laser, loptu ili neku drugu igračku. Samo dvadeset minuta igre dnevno može biti dovoljno za poboljšanje kondicije, ali i raspoloženja te oštroumnosti vaše ljubimice.

5. Zabranjeno dobacivanje hrane sa stola

Vaša hrana je za vas, a ne za mačku. Zato joj nemojte dobacivati vaše ostatke sa stola, kako god vas molećivo promatrala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara