Što više igre - sretniji pas i vlasnik

Foto: Shutterstock

ZAŠTO je važno da nam pas bude sretan? Osim zato što ih volimo i želimo im dobro, psi kojima su zadovoljene sve potrebe bolje se ponašaju od onih koji pokušavaju potrošiti nagomilanu energiju.

Postoji više načina na koje aktivni psi mogu doseći optimalnu formu, a svi uključuju fizičku i mentalnu aktivnost. Vlasnici koji se nastoje redovito igrati sa svojim psima uglavnom s njima razviju bolji odnos.

Igranje igračkama dobar je način za usmjeravanje energije. Sva osjetila psa tijekom igre su koncentrirana na igračku i on biva potpuno koncentriran nastojanjem da je uhvati ili riješi zadatak. Tako vježba tijelo i um. Igra s čovjekom lako se može iskoristiti za izgradnju čvršće veze na relaciji čovjek-pas.

Igra lopticom

Uz malo vježbe, psi će dobro hvatati ustima, baš kao i mi rukama. Psi će uhvatiti lopticu i ako je bacimo previsoko pa mora poskočiti, pa čak i ako je bacimo velikom brzinom. Ako se igrate "uhvati lopticu" s neiskusnim psom, pazite da loptica bude dovoljno velika da je ne može progutati.

Vježbe spretnosti i poslušnosti

Jedan od odličnih načina za trošenje energije su vježbe spretnosti i poslušnosti. Takve su vježbe psima pravi izazov, pomažu im mentalnom i fizičkom razvoju te u trošenju energije pa je inače živahan i aktivan pas kod kuće smiren i sretan. Psi koji su kod kuće razigrani i nestašni često imaju višak energije i s njima bi bilo mnogo ugodnije živjeti kada bi im vlasnici omogućili više prilika za igru i vježbu.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara