"Svjetsko čudo" u kineskom zoološkom: Okotile se trojke panda

Foto: Screenshot Youtube

KINESKI zoološki vrt u utorak je javnosti ponosno predstavio jedine trojke panda okoćene u zatočeništvu, koje su dosad uspjele preživjeti, što je čudo s obzirom na činjenicu da se ovi sisavci iz obitelji medvjeda vrlo teško razmnožavaju.

Tri bebe pande okotile su se 29. srpnja u Safari Parku Chimelongu u Guangzhouu u južnoj pokrajini Cantonu. Nakon što su nekoliko dana provele u inkubatoru, predane su majci Juxiao (u prijevodu Krizantemin osmijeh).
 
 
"Riječ je o dosad jedinim pandama trojkama okoćenim u zatočenitšvu, koje su dosad uspjele preživjeti", stoji u priopćenju zoološkog vrta. "Ovo je svjetsko čudo", sa zadovoljstvom su izvijestili iz parka, podsjetivši da je stopa mortaliteta ovih sisavaca nakon poroda iznimno visoka.
 
Spol novorođenih panda još nije objavljen, a imena će im biti nadjenuta kasnije. No zaposlenica prirodnog rezervata Wolong u Sečuanu, stručnjakinja za pande, tvrdi kako je još prerano za veselje s obzirom na to da bebe još uvijek nisu izvan životne opasnosti. "To ćemo moći reći tek kada navrše šest mjeseci", rekla je Zhao.
 
Pande u prirodnom okružju žive u jugozapadnom planinskom području Kine. Ondje ih je evidentirano oko 1600.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara