"Svjetsko čudo" u kineskom zoološkom: Okotile se trojke panda

Foto: Screenshot Youtube

KINESKI zoološki vrt u utorak je javnosti ponosno predstavio jedine trojke panda okoćene u zatočeništvu, koje su dosad uspjele preživjeti, što je čudo s obzirom na činjenicu da se ovi sisavci iz obitelji medvjeda vrlo teško razmnožavaju.

Tri bebe pande okotile su se 29. srpnja u Safari Parku Chimelongu u Guangzhouu u južnoj pokrajini Cantonu. Nakon što su nekoliko dana provele u inkubatoru, predane su majci Juxiao (u prijevodu Krizantemin osmijeh).
 
 
"Riječ je o dosad jedinim pandama trojkama okoćenim u zatočenitšvu, koje su dosad uspjele preživjeti", stoji u priopćenju zoološkog vrta. "Ovo je svjetsko čudo", sa zadovoljstvom su izvijestili iz parka, podsjetivši da je stopa mortaliteta ovih sisavaca nakon poroda iznimno visoka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Spol novorođenih panda još nije objavljen, a imena će im biti nadjenuta kasnije. No zaposlenica prirodnog rezervata Wolong u Sečuanu, stručnjakinja za pande, tvrdi kako je još prerano za veselje s obzirom na to da bebe još uvijek nisu izvan životne opasnosti. "To ćemo moći reći tek kada navrše šest mjeseci", rekla je Zhao.
 
Pande u prirodnom okružju žive u jugozapadnom planinskom području Kine. Ondje ih je evidentirano oko 1600.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara