Australska vlada ubit će dva milijuna mačaka lutalica otrovnim kobasicama

Australska vlada ubit će dva milijuna mačaka lutalica otrovnim kobasicama
Foto: Unsplash

PROCIJENJENO je da u Australiji ima između dva i šest milijuna mačaka lutalica koje slobodno kruže prirodom. Australska vlada želi ubiti dva milijuna zbog toga što narušavaju živote autohtonih vrsta. Prema njihovim riječima, cilj je smanjiti utjecaj divljih mačaka lutalica ne samo zbog toga što uništavaju autohtone vrste već i zbog toga što utječu na rad australskih farmera.

Planiraju ubiti dva milijuna mačaka do 2020. godine jer su mačke uvelike doprinijele izumiranju 27 autohtonih vrsta otkako su dovedene iz Europe 1700. godine. Dio plana je trovanje mačaka kobasicama koje će, osim otrova, u sebi imati i meso klokana, pileću mast te razne biljke i začine.

Kobasice će bacati iz aviona na područja koja naseljavaju mačke lutalice. Kada ih pojedu, smrt nastupa za petnaestak minuta. Osim trovanja, planiraju i pucati na mačke, a građane će nagrađivati ako učine isto. Jedna ubijena mačka vrijedit će deset američkih dolara. Iako je PETA Australia ovaj zakon proglasila užasnim, složili su se s tim da mačke doista jesu smrtna prijetnja određenim vrstama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara