Deset znakova koji dokazuju da ste najdraža osoba svom psu

Deset znakova koji dokazuju da ste najdraža osoba svom psu
123rf.com

PSI su životinje prepune ljubavi koju vole dijeliti i pokazivati na najrazličitije načine. Proučavajući njihovo ponašanje, znanstvenici su došli do zaključka da je veza između psa i vlasnika najsličnija vezi djeteta i majke. Pas će vas prihvatiti ako vas voli, no nikada vas neće smatrati dijelom svog čopora. On vas smatra bićem kojem može vjerovati i bićem koje će ga zaštititi i braniti. Ako ste se pitali jeste li svom psu najdraža osoba, a niste znali odgovor na to, donosimo vam upute koje će vas dovesti do odgovora. 

S veseljem vas dočekaju na kućnom pragu - ako vas ljubimci dočekaju doma mašući repom, bez napetih pokreta i opuštenog tijela, znak je da su sretni i da su jedva čekali da dođete doma. 

Prate vas posvuda - ako vas vaš pas voli pratiti svuda, no ipak sluša vašu naredbu kada mu kažete da vas čeka na jednom mjestu, znači da vas poštuje i voli te da ima normalan i zdrav odnos s vama. Nije dobro kada vas ljubimac prati u tolikoj mjeri da vas nikamo ne pušta bez svog nadzora. To je znak da se boji razdvajanja. No ako je to praćenje umjereno i ako se događa u normalnih situacijama, ne brinite, to je samo znak da vas voli.

Vole se igrati s vama - ako se vaš pas odbija igrati, morate znati da nešto s njim nije u redu. U zdravom i normalnom odnosu ljubimac će jedva čekati igrati se i zabavljati sa svojim vlasnikom. 

Ližu vas - ako vas vaš pas liže, on vam daje pusice i iskazuje vam tako svoju ljubav. 

Štite vas - psa nikada ne treba učiti da napada druge pse i ljude, ne treba im prikazivati agresiju kao nešto poželjeno. No ako vas vaš pas poštuje i voli, on će vas zaštititi u teškim i opasnim situacijama kao što su napadi drugih životinja i ljudi, utapanje, dozivanje pomoći kada se ozlijedite i slično. 

Pozorno vas slušaju / obraćaju pozornost - ako vas vaš pas gleda dok mu govorite, znači da ste mu bitni. On želi učiti iz vaših riječi i vaših pokreta jer vam želi postati što bliži. 

Pružaju vam utjehu - iako psi ne mogu govoriti, oni mogu osjetiti neke stvari prije ljudi. Sigurni smo da vam se dogodilo da vaš ljubimac osjeti kada ste potišteni i u tom trenutku ne želi vas napustiti. To je jasan znak da se brine za vas i da vas voli. 

Dopuštaju vam da ih grlite - u psećem svijetu grljenje je znak dominacije. Ako jedan pas "zagrli" drugog, pokazuje mu da je jači. No ako vas vaš pas voli, on s vremenom shvati da ljudi tako iskazuju ljubav i počne vam dopuštati da grlite i njega. To je znak velike ljubavi. 

Ne napuštaju vas / lojalni su - ne kaže se bez razloga da su psi čovjekovi najbolji prijatelji. Kada vas zavoli, vaš vas pas neće napustiti bez obzira na sve. 

Uvijek odabiru vas - ako ste svom psu najdraža osoba, on će vas uvijek stavljati na prvo mjesto i uvijek će odabrati vas. 

Ako ste svog psa pronašli u ovim smjernicama, čestitamo, vi ste sretna osoba. Vi ste svom psu najdraža osoba na svijetu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara