Gubitak ljubimca boli puno više nego što neki misle

Gubitak ljubimca boli puno više nego što neki misle
Screenshot Higher Perspectives

AKO ste vlasnik ljubimca, već jako dobro znate da ne postoje riječi kojima možete opisati veselje i sreću koju ljubimci unose u dom. Ljubimci su najbolje društvo, uvijek nas veselo dočekaju na vratima i strpljivo čekaju kako bi proveli s nama malo vremena u igri. Iako ponekad znaju raditi razne nepodopštine, uvijek nas nasmiju i nikada ne možemo biti dugo ljuti na  njih.

Psi su izvrsni s djecom i daju nam bezuvjetnu ljubav. Psi su uvijek uz nas, kada smo tužni i usamljeni i kada nam je potrebna utjeha i topli zagrljaj, oni su tu i kada smo sretni i vesele se s nama.  Ovi svi razlozi objašnjavaju zašto nam je toliko reći zbogom ljubimcima.

Gubitak ljubimca je traumatično i bolno iskustvo, jer smo zapravo izgubili najboljeg prijatelja. Ovo može biti objašnjeno s dubokom povezanošću čovjeka i psa i patimo kao da smo izgubili našu srodnu dušu.

Kako bi potvrdili ovu teoriju, na sveučilištu u Novom Meksiku su napravili istraživanje i pitali vlasnike kako su se osjećali kada su izgubili ljubimca. Većina je odgovorila da je bol ogromna i neopisiva.

Sveučilište na Havajima je također napravilo istraživanje te su vlasnici koji su izgubili voljene ljubimce izjavili da tuga i bol traje dulje nego kada izgube voljenu osobu.

Jako puno vlasnika je također izjavilo da je bol neopisiva i neusporediva s bilo kakvim drugim gubitkom.

Sljedeći put kada vidite nekoga tko je izgubio ljubimca, imajte na umu ova objašnjena i pokušajte razumjeti da njima pas nije samo pas, nego najbolji prijatelj i dio obitelj. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara