Ilegalni uzgajivači rezali glasnice psima, htjeli spriječiti da laju

Ilegalni uzgajivači rezali glasnice psima, htjeli spriječiti da laju
Screenshot/Policia Nacionale Spain

270 pasa, od koji je većina pasmine čivava, pronađeno je u podrumu jedne kuće u Madridu. Dvije životinje su pronađene mrtve, smrznute i zamotane u novinski papir.

Policija ih je spasila, no ostali su šokirani kada su uvidjeli da su psima odrezane glasnice kako lajanjem ne bi otkrili sklonište ilegalnog monstruma.

Psi, većinom štenci, bili u užasnim uvjetima, sve je bilo prljavo i puno izmeta. Podrum je bio podijeljen na tri dijela, jedan za parenje, jedan za prodaju i jedan za životinje koje su bile spremne za parenje.

Pregledom su ustanovili da psima nedostaju glasnice te su veterinari potvrdili da se radi o metodi kojom se ublažuje jačina psećeg lajanja.  

Za ovaj monstruozni čin uhićeno je pet osoba za koje se smatra da su jedni od vodećih ilegalnih štancera pasa u Europi. Među uhićenima su bila i dva veterinara koja su navodno obavljali zahvate i čipirali pse kako bi sve izgledalo legalno. Psi se trenutno nalaze pod skrbi par organizacija za zaštitu životinja te čekaju odluku suda što će biti sa psima.  

Ova monstruozna skupina je do sada registrirala više od 1400 pasa u udruženju Royal Canine Society u Španjolskoj kako bi mogla dobiti veću cijenu za prodaju pasa. Osim čivava, pronašli su i pomerance.

Policija vjeruje da je ova organizacija zaradila više od 2 milijuna eura na ilegalnom štancanju pasa. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara