Je li druženje beba i pasa dobro? Što vi mislite?

Je li druženje beba i pasa dobro? Što vi mislite?
Foto: Instagram

ODGOVOR na ovo već dobro poznato pitanje uvijek je dvojak. Neki ljudi izrazito su protiv toga da se ljubimci ostavljaju sami s djecom, nekima nije ok ni da su previše bliski ni pod stalnim nadzorom, a nekima je druženje ljubimaca i male djece sasvim uobičajeno.

Čovjek koji je objavio video koji slijedi bavi se uzgojem američkih bulija, za koje kaže da su psi s najboljim temperamentom na svijetu, bez imalo agresije prema ljudima i životinjama. Snimku je objavio kako bi na vlastitom primjeru svijetu pokazao koliko su nevjerojatni psi čijim uzgojem se bavi. Iako je riječ o preslatkom videu, stručnjaci ovakvo druženje pasa i djece ne preporučuju!  

Osim što bi nesocijalizirani pas bez obzira na pasminu (što ovdje nije slučaj) mogao ozlijediti dijete, ovako male bebe u pravilu nemaju dovoljno snažan imunitet da se "bore" s bakterijama iz sline koju psi prenose svojim poljupcima!
Iako pas u videu sliči pit bulu, riječ je zapravo o nepriznatoj pasmini poznatoj pod nazivom američki buli. Razlikuju se uglavnom po veličini - buli je u pravilu nekoliko puta veći od pit bula.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Belle says "Dis my baby now"😏😂

Objavu dijeli MVP Bullies™️ (@mvp_bullies)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara