Lykoi - "mačka vukodlak" koja se pojavila prije 20 godina i začudila svijet

Lykoi - "mačka vukodlak" koja se pojavila prije 20 godina i začudila svijet
Screenshot: YouTube

LYKOI mačka mutirana je pasmina obične domaće kratkodlake mačke koja nevjerojatno podsjeća na vukodlaka. Mutacija je primijećena unazad 20 godina na području SAD-a, a službeno je priznata kao pasmina 2012. godine. Lykoi mačke imaju pepeljasto sivo krzno i krupne oči gotovo zlatne boje.

Karakteristično je odsustvo dlake na području oko očiju, nosa ušiju i usta. Pripadaju malim pasminama mačaka jer odrasle teže svega 3 kilograma. Energične su i beskrajno radoznale, ali vrlo nepovjerljive prema strancima. S mitskim vukodlakom povezuje ih izraziti lovački nagon, zbog kojeg progone i napadaju sve što smatraju plijenom. 

Unatoč neobičnom izgledu i ponašanju sličnijem psu nego mački, lykoi pasmina sve je traženija. Registrirano je 7 uzgajivača, a cijene se kreću od 1500 do 2500 dolara. Najjeftinije ćete proći ako izaberete mačku sa sivkasto plavkastim krznom, dok su najskuplje i najrjeđe one s čisto crnim.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara