Psi smanjuju stres i poboljšavaju zdravlje, ovo je pravi dokaz za to

Psi smanjuju stres i poboljšavaju zdravlje, ovo je pravi dokaz za to
Foto: 123rf.com /Walkow Centar kulture

PSI u mnogočemu obogaćuju život ljudi. Oni pomažu smanjiti stres te poboljšati zdravlje i to ne vrijedi samo za terapijske pse. Američka istraživanja pokazala su kako psi doprinose smanjenju krvnog tlaka te pozitivno utječu na zdravlje srca. Isto tako, oni nas tjeraju da se smijemo, da se više krećemo, da vježbamo, zbog njih smo manje usamljeni, pomažu nam živjeti u trenutku, ispunjuju našu želju za dodirom i zagrljajem, utječu pozitivno na naše samopouzdanje, a sve to doprinosi ljepšem, zdravijem i boljem načinu života.

Upravo o tome govorila je Lora Jukić iz Udruge Rocco Vinkovci na predavanju "Pas kao terapija", održanom 28. studenog u Centru kulture Walkow. Prije samog predavanja, posjetitelji su morali ispuniti anketu te odgovoriti na pitanje kojem su ocijenili svoj stupanj stresa. Jukić je, zatim, govorila o raznim studijama koje su dokazale da psi doista obogaćuju naše živote, a svoje vlasnike čine zdravijima i sretnijima.

Govorila je i o Udruzi, radu volontera te broju napuštenih i odbačenih pasa, kao i pravilnoj brizi, čipiranju i kastraciji. Na kraju predavanja posjetitelji su dobili najslađe iznenađenje - antistres terapiju štencima iz Udruge - nakon koje su ponovno rješavali anketu. Gotovo svi posjetitelji osjećali su se ugodnije i bolje nakon interakcije sa psima. U nastavku vam donosimo nekoliko fotografija s predavanja. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara