Saznajte koje su najčešće zablude o velikim psima

Saznajte koje su najčešće zablude o velikim psima
123rf.com

VELIKE pse često neopravdano prati loša reputacija.

Naš zadatak je da razbijemo najčešće mitove o njima jer ispod masivne pojave često se kriju "nježni divovi". Pročitajte koje se zablude najčešće vežu za velike pse i zašto nisu točne.

1. Veliki psi su agresivniji

Strah od velikih pasa je vrlo česta pojava. Sigurno poznajete nekoga tko se više boji velikih nego manjih pasa. Iako je razumljivo da sama njihova pojava može biti zastrašujuća, ipak nije istina da su veliki psi agresivniji od onih manjih. Ako provedete samo malo vremena s nekom većom pasminom, shvatit ćete da veliki psi mogu biti itekako velike maze.

2. Veliki psi trebaju više aktivnosti

Veliki psi izgledaju kao da im je potrebno više aktivnosti u odnosu na manje pse. Međutim, trčanje je aktivnost koja zahtjeva puno energije i može dovesti do displazije kukova, što je najčešći ortopedski problem velikih pasa.

3. Veliki psi ne mogu živjeti u stanovima

Svakom velikom psu je potrebno dvorište, zar ne? Pa i ne baš... Naime, ova zabluda je vrlo uobičajena. Skoro svaki pas može biti sretan u svakom domu, dokle god su njegove potrebe za vježbanjem zadovoljene. 

4. Veliki psi nisu najbolji izbor za obitelji s djecom

Kada tražite psa koji bi se dobro slagao s djecom, nemojte zaobilaziti "nježne divove". Točno je da veliki psi mogu srušiti stvari sa stola ili slučajno oboriti dijete tijekom igre. Međutim, neka djeca se igraju previše grubo za male, krhke pasmine. Ali veliki psi mogu biti fantastični prijatelji i doživotni najbolji prijatelji djeci ako i djecu i pse naučimo da se igraju sigurno i pod nadzorom.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara