Spasio bolesnog mačića kojeg je odbacila majka, a onda je mačić spasio njega

Spasio bolesnog mačića kojeg je odbacila majka, a onda je mačić spasio njega
Screenshot: YouTube

DEPRESIJA je ozbiljna bolest koja se, kao i svaka druga bolest, mora liječiti. No osim liječničke pomoći dobrodošle su i neke druge stvari koje će ljudima koji pate od depresije pomoći u rješavanju iste. U to su uključeni hobiji poput bavljenja umjetnošću ili sportom, a u poseban krug spasitelja spadaju ljubimci.

Brojne su priče o onima koji su depresiju, anksioznost, poremećaje sna te promjene raspoloženja riješili ili ublažili pomoću životinja. Ovo je jedna takva priča. Mladić je pronašao tri neuhranjene i odbačene mace te ih je odlučio spasiti.

Njegova zgrada nije pet friendly pa ih je zbog toga morao ostaviti u blizini svog doma te ih hraniti vani. No jednog su dana dva mačića uginula od infekcije. Preživjelog je "prošvercao" te ga istog dana odveo veterinaru. Odlučio ga je ostaviti sebi, ne sluteći koliko će mu mačak, kojeg je nazvao Dante, promijeniti život.

Mladić koji ga je spasio pati od depresije, a njegov novi ljubimac pomogao mu je osjećati se bolje. Ovo je pravi dokaz da životinje pomognu onda kada nitko drugi ne može. One nas tjeraju da se pokrenemo i one su tu za nas kada nitko drugi nije. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara