Talijanski par preživio urušavanje kuće zahvaljujući svojim mačkama

Talijanski par preživio urušavanje kuće zahvaljujući svojim mačkama
Screenshot

TALIJANSKI bračni par izbjegao je smrt pod ruševinama svoje kuće u Liguriji koja je klizila zbog odrona izazvanih obilnim kišama jer su ih na vrijeme probudile njihove mačke.

"Moja se žena probudila jer su se oglasili Simba i Mosé, naše mačke", objasnio je Claudio Piana, stanovnik mjesta Campo Ligure na sjeverozapadu, za lokalni list Secolo XIX.

Kada je ustala, njegova supruga Sabrina Pellegrini "uočila je da se mačke igraju komadom žbuke otpale sa stropa". "Zatim smo vidjeli da zidovi pucaju", ispričao je.

Kiše s bujicama izazvale su klizanje terena koje je potkopalo temelje njihove kuće, sagrađene na obronku. Pokušali su pobjeći vozilom, no našli su se u blatnoj bujici, ali su ih spasili vatrogasci. 

"Brat me nazvao i rekao 'Claudio, tvoja se kuća urušila'", ispričao je Piana. "Sada nemamo više ništa, vatrogasci su rekli da se nećemo više moći vratiti kući jer je preopasno", rekao je Piana, ali je sretan što su Simba i  Mosé preživjeli.

Olujno nevrijeme pogodilo je u ponedjeljak sjeverozapad Italije, Lombardiju, Pijemont i Liguriju, te je izazvalo smrt vozača taksija čije je vozilo palo kada se urušio most s nekoliko desetaka osoba. Drugi vozač je poginuo izgubivši kontrolu nad upravljačem na poplavljenoj cesti. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara