VIDEO Patuljaste koze su preslatki i zabavni ljubimci

VIDEO Patuljaste koze su preslatki i zabavni ljubimci
123rf.com

MALE ili velike, koze su iznimno zabavne životinje, a u posljednje vrijeme diljem svijeta postaju i kućni ljubimci. Jarići su podjednako slatki kao i bilo koja druga beba neke životinje.

Postoji više vrsta koza, no za ljubimca ljudi najčešće odabiru patuljastu vrstu koja, kao i klasična domaća koza, daje mlijeko. Ako želite slatku kozicu za ljubimca, morate biti svjesni da joj je potrebno mjesto u dvorištu.

Neke se mogu naučiti na život u stanu, no to nije preporučljivo jer vole žvakati sve na što naiđu. Što im je sve potrebno da budu zdrave i vesele? Hrana, voda, spavanje i igranje.

Većina koza jede nekoliko puta na dan pa im treba osigurati dovoljnu količinu hrane. To su vrlo izdržljive životinje, no baš i nisu ljubitelji kiše. Neka su istraživanja čak dokazala da će prije prvih kapi kiše koze požuriti u svoje sklonište.

Jedna od zanimljivijih činjenica je da su koze prije 10.000 godina bile prvi pripitomljeni biljojedi.

Stoga ako ste ikad pomislili imati kozicu kao kućnog ljubimca, budite sigurni da će vam se ta odluka itekako isplatiti, ali se prije toga svakako pobrinite da joj osigurate dovoljno prostora u dvorištu.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara