Zagrebačku udrugu dotukao potres: "U dugovima smo, macama dajemo hranu na kapaljku"

Zagrebačku udrugu dotukao potres: "U dugovima smo, macama dajemo hranu na kapaljku"
Foto: Facebook/S.O.S. CAT

OVIH dana ljudi su počeli podržavati jedni druge. U Hrvatskoj, ali i okolnim državama, pljeskalo se za sve one koji moraju raditi i koji se trude izbaviti nas što brže iz ove teške situacije. Pljeskalo se za hrabre ljude koji su pomogli olakšati situaciju nastalu potresima koji su zadesili grad Zagreb i okolicu. To je, naravno, predivna gesta. No jedno smo ponovno zaboravili.

Zaboravili smo na volontere koji u ovom teškom periodu pomažu životinjama koje su napuštene, izgubljene, gladne, bolesne i prestrašene. Volonteri udruge S.O.S. CAT iz Zagreba jedni su od njih. Korona, ogroman veterinarski dug i potres koji im je odnio smještaj za gotovo 30 mačaka nisu ih zaustavili u radu. Oni sada trebaju našu pomoć.

"Ne spavamo, što zbog potresa i svega, a najviše zbog ove tužne situacije. I ovako smo u dugovima do grla, mačke već desetak dana jedu nužno neophodno mali dio hrane jer štedimo da rastegnemo, nemamo ni za hranu, sve je stalo. A činjenica da ove mace na smještaju mogu svaki tren nastradati nas užasava", napisali su u objavi na Facebooku putem koje su zamolili ljude da im pomognu pronaći smještaj. Smještaj su, na sreću, pronašli. No dug je i dalje tu, mačke su i dalje gladne. Od Nove godine uhvatili su čak 98 mačaka u sklopu akcije "uhvati, steriliziraj, vrati".

"Svako jutro dizanje u 6...čisti, nahrani, daj terapiju, uzmi onu staru hrđavu lovku i kreni…idi smrzavaj se, kisni, nek te vjetar šiba, ali i to ćeš podnijeti samo da je što manje mačića bolesnih i gladnih, da što manje mačaka ugine od komplikacija okota...", stoji na njihovoj FB stranici. Oni su doista zaslužili pomoć koju trebaju, a njihove mace nikako ne smiju i ne trebaju biti gladne.

Donacije mogu biti u vidu hrane, pijeska i drugih potrepština te, također, mogu biti novčane. Žiroračun udruge je otvoren u PBZ Banci HR8823400091110688803, pnb datum uplate, model 00 primatelj Udruga SOS CAT. Uplatiti možete i putem paypala na: paypal@soscat.net ili pozivom na Donacijski telefon: 060 88 22 88. Udrugu možete kontaktirati putem Facebooka

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara