10 najraskošnijih vjenčanja celebova

Tekst: A.M.
Foto: JLP

KADA je u pitanju trošenje novca, popularni svjetski celebovi nemaju granica, posebice kada su u pitanju rođendanske proslave, zabave, ili u ovom slučaju - vjenčanja. Američki portal Entertainment Wise izdvojio je 10 najraskošnijih vjenčanja poznatih parova od kojih su neki za svoj najljepši dan u životu potrošili pravo bogatstvo o kojemu obični puk može samo sanjati.

Elton John i David Furnish

Među deset najraskošnijih celebrity vjenčanja našlo se ono Eltona Johna i Davida Furnisha koje se odigralo prije pet godina u Windsorskoj palači. "Skromna i privatna" svečanost počela je u podne po srednjoeuropskom vremenu u dvorani za vjenčanja u toj maloj zgradi iz 17. stoljeća gdje su se 9. travnja vjenčali princ Charles i Camilla.

John i Furnish su pred palaču stigli u crnom Rolls Royceu Phantom, a policijske ophodnje bile su razmještene oko Windsorske palače kako bi zaštitile bračni par od brojnih obožavatelja, ali i od onih koji se protive homoseksualnim parovima.

Tom Cruise i Katie HolmesDrugo vjenčanje na popisu, ono Toma Crusea i Katie Holmes, koštalo je milijun funti i održalo se u srednjovjekovnom gradiću sjeverno od Rima u dvorcu Odescalchi iz 15. stoljeća. Na svadbenoj svečanosti pojavili su se brojni celebovi, prijatelji para, poput Davida i Victorije Beckham, Brooke Shields, Willa Smitha, Johna Travolte, Russella Crowea te Stevena Spielberga.

Lijepa mladenka nosila je svilenu vjenčanicu boje slonovače i to otvorenih ramena (makar je bio studeni), a tu je kreaciju posebno za nju dizajnirao je Giorgio Armani. Gosti su uživali u čokoladnoj torti na pet katova, ukrašenoj marcipanskim ružama.

Liza Minelli i David Gest

Jedno od najskupljih vjenčanja poznatih i slavnih zasigurno je ono Lize Minelli i Davida Gesta. Podsjetimo, glumica i filmski producent vjenčali su se 2002. godine u New Yorku, a na raskošnoj svečanosti prisustvovalo je čak 500 uzvanika. Također, veliku pažnju tada su plijenili i kumovi mladenaca - Michael Jackson i Elizabeth Taylor, dugogodišnji prijatelji glumice.

David i Victoria Beckham

Kakav bi to popis bio kad se na njemu ne bi našli David i Victoria Beckham, ultrapopularni supružnici koji su sudbonosno "da" izrekli 1999. godine u Dublinu. Sjedeći na prijestolju obučenom u crveni baršun, Victoria je bila odjevena u usku vjenčanicu boje slonove kosti, s ogromnim 6-metarskim repom. Na glavi je nosila zlatnu krunu ukrašenu dijamantima.

Oko 250 gostiju, koji su dobili stroge upute da dođu obučeni u crne ili bijele kombinacije, bilo je pozdravljeno zvukom truba dok je za glazbeni dio bio zadužen Elton John. Iako je bilo poprilično raskošno, njihovo vjenčanje, kada je novac u pitanju, bilo je poprilično skromno s obzirom da su neki nogometaši izdvojili deseterostruko više.

Wayne i Coleen RooneyPrimjerice, Wayne i Coleen Rooney za svoje su vjenčanje izdvojili čak pet milijuna funti i tako osvanuli na tronu najraskošnijih vjenčanja jednog nogometaša. Mladi par vjenčao se u ljetovalištu
Portfin, a samo za grupu Westlife, koja je zabavljala uzvanike, Rooney je izdvojio pola milijuna funti.

Da je gazda u vezi, Colleen je pokazala strogo zabranivši Rooneyju da na vjenčanje pozove neke svoje kolege i suigrače, između kojih i Victoriju i Davida Beckhama koje je Rooney kanio pozvati. Britanski tabloidi su pisali da Collen ne želi pozvati Beckhamove, zato što se boji da je Victoria ne zasjeni na vlastitom vjenčanju.

Jennifer Aniston i Brad Pitt

Jedno od najraskošnijih vjenčanja celebrityja u povijesti bilo je ono Jennifer Aniston i Brada Pitta koje se odigralo na privatnoj ceremoniji u kalifornijskom morskom odmaralištu Malibu 29. srpnja 2000. Jennifer je bila odjevena u dugu bijelu satensku haljinu koju je dizajnirao Lawrence Steele dok su njezina stopala krasile Monolo Blahnik cipele boje bjelokosti.

Guy Richie i Madonna

Iako ih je razvod stajao mnogo više od samog vjenčanja, Guy Richie i Madonna za svoju su svadbu iskeširali milijun funti. U škotskom dvorcu Skibo Castle, bivši supružnici u prosincu 2000. godine rezervirali su sve sobe kako bi mogli smjestiti sve goste raskošne ceremonije.

Madonna je nosila svilenu vjenčanicu krem boje bez naramenica, koju je posebno za nju dizajnirala Stella McCartney. Nosila je i prekrasnu dijamantnu tijaru iz 1910. godine, koju je nekad davno nosila i princeza Grace od Monaka.

Christina Aguilera i Jordan Bratman

Na popisu raskošnih vjenčanja našlo se i ono pjevačice Christine Aguilere i Jordana Bratmana koje su sudbonosno "da" izrekli u vinogradima obitelji Staglin u kraju doline Napa. Aguilera je nosila vjenčanicu Christiana Lacroixa, zamišljenu u španjolskom stilu, a nakon same ceremonije nastavila se zabavljati u svilenoj mini-haljini.

Na svadbi je bilo oko 150 gostiju i među njima mnogo zvijezda, kao recimo Sharon Stone. Za tu je priliku podignut šator koji je bio uređen u zimskom stilu, pun bijelih ruža, srebrnih tapiserija i predivnih kristala. 

Catherine Zeta Jones i Michael Douglas

Glumački par Catherine Zeta Jones i Michael Douglas također su pripremili vjenčanje za pamćenje, 2000. godine u njujorškom hotelu Plaza. Zeta-Jones je nosila prekrasnu vjenčanicu Christiana Lacroixa upotpunjenu prekrasnom antiknom Chantilly čipkom. Goste su zabavljali frontman Simply Reda Mich Hucknall i dobitnica Grammyja Bonnie Tyler. Vjenčanje je koštalo oko milijun i pol funti.

Sir Paul McCartney i Heather Mills

Iako je njihov razvod bio najskuplji u povijesti, vjenčanje Sir Paula McCartneya i Heather Mills bilo je ipak nešto skromnije. Paul i Heather vjenčali su se 2002. u crkvi Svetog Salvadora u Irskoj. Dok se mlada približavala oltaru, svirala je pjesma "Heather" koju je njen dragi posebno napisao za nju.

Svadbu je uveličalo oko 300 gostiju, među kojima je bio još jedan bitls Ringo Starr, pa onda glazbenici Elton John i Eric Clapton i mnogi drugi. Cijeli je parti bio napravljen u indijskom stilu, goste su zabavljali glazbenici i plesači obučeni u autentične indijske nošnje, a bio je poslužen i vegetarijanski meni. Veliki vatromet se prepričava još i danas.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
#madonna #madonna #madonna #madonna #michael jackson #michael jackson #michael jackson #michael jackson #jennifer aniston #jennifer aniston #jennifer aniston #jennifer aniston #eric clapton #eric clapton #eric clapton #eric clapton #david beckham #david beckham #david beckham #david beckham #elton john #elton john #elton john #elton john #paul mc cartney #paul mc cartney #paul mc cartney #paul mc cartney #stella mccartney #stella mccartney #stella mccartney #stella mccartney #michael douglas #michael douglas #michael douglas #michael douglas #Will Smith #Will Smith #Will Smith #Will Smith #brad pitt #brad pitt #brad pitt #brad pitt #Russell Crowe #Russell Crowe #Russell Crowe #Russell Crowe #John Travolta #John Travolta #John Travolta #John Travolta #guy ritchie #guy ritchie #guy ritchie #guy ritchie #catherine zeta jones #catherine zeta jones #catherine zeta jones #catherine zeta jones #heather mills #heather mills #heather mills #heather mills #christina aguilera #christina aguilera #christina aguilera #christina aguilera #giorgio armani #giorgio armani #giorgio armani #giorgio armani #Steven Spielberg #Steven Spielberg #Steven Spielberg #Steven Spielberg #liza minelli #liza minelli #liza minelli #liza minelli #Elizabeth Taylor #Elizabeth Taylor #Elizabeth Taylor #Elizabeth Taylor #waynerooney #waynerooney #waynerooney #waynerooney #Brooke Shields #Brooke Shields #Brooke Shields #Brooke Shields #katie holmes #katie holmes #katie holmes #katie holmes #David Furnish #David Furnish #David Furnish #David Furnish #Jordan Bratman #Jordan Bratman #Jordan Bratman #Jordan Bratman #coleen rooney #coleen rooney #coleen rooney #coleen rooney #david gest #david gest #david gest #david gest #Tom Cruse #Tom Cruse #Tom Cruse #Tom Cruse #Victora Beckham #Victora Beckham #Victora Beckham #Victora Beckham
Učitavanje komentara