Madonna režira film o Edwardu VIII.

Tekst: P.R.
Foto: JLP

MADONNA će režirati novi biografski film o kralju Edwardu VIII., prenose američki mediji.

Kraljica popa sudjeluje u novom projektu, snimanju filma o kralju Edwardu. Pjevačica bi ga trebala režirati zajedno s američkim redateljem i scenaristom Alecom Keshishianom, dok se kao producenti spominju Colin Vaines i David Parfitt.

Film će se zvati "W.E", a ispričat će priču o ljubavnoj vezi britanskog kralja Edwarda VIII. i američke raspuštenice Wallis Simpson. Kada je samo nekoliko mjeseci nakon stupanja na tron Edward VIII. zaprosio Wallis Simpson, izbila je najteža ustavna kriza engleske monarhije u 20. stoljeću, a kralj je abdicirao kako bi se mogao oženiti svojom izabranicom. Za ulogu Wallis Simpson bi trebala biti angažirana američka glumica Vera Farmiga, dok ime glumca koji će utjeloviti kralja, koji se zbog ljubavi odrekao prijestolja, još nije okriveno.

Ovaj će film biti drugi redateljski pothvat pop zvijezde. Madonnin debitantski film "Filth and Wisdom" prikazan je 2008. na festivalu u Berlinu, a s obzirom na njezin glumački talent i činjenicu da su gotovo svi izleti slavne Amerikanke u svijet filma završili neslavno, jedva čekamo vidjeti kako će ispasti Edward VIII.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara