14-godišnja manekenka srušila se i umrla od iscrpljenosti tijekom revije koja je trajala 12 sati

14-godišnja manekenka srušila se i umrla od iscrpljenosti tijekom revije koja je trajala 12 sati

Foto: Instagram

14-GODIŠNJA manekenka Vlada Dzyuba preminula je od posljedica iscrpljenosti nakon što je tri mjeseca provela radeći u Kini, u neljudskim uvjetima.

Nesretna tinejdžerica oboljela je od kroničnog meningitisa i srušila se prije nego što je izašla na pistu tijekom modne revije u Šangaju. Show je trajao 12 sati. Nakon što je kolabirala, tinejdžerica je pala u komu te preminula dva dana kasnije.

 

Objavu dijeli 🕷Dzyuba Vlada🕷 (@_dzyuba)

The Siberian Times piše da se manekenka bojala ranije tražiti medicinsku pomoć jer je bila vezana "robovlasničkim" ugovorom, iako je trebala raditi po ugovoru koji propisuje rad od maksimalno tri sata tjedno.

"Zvala me i govorila: 'Mama, tako sam umorna. Tako jako želim spavati'. To je sigurno bio početak bolesti, a nakon toga joj je temperatura skočila. Nisam mogla spavati od brige, stalno sam je zvala i molila da ode u bolnicu", izjavila je njezina majka Oksana koja je pokušavala dobiti vizu da može doći do kćeri, no nije uspjela.

Elvira Zaitseva, vlasnica modne agencije Perm koja je organizirala Vladin put u Kinu je rekla da "nitko nije očekivao da će doći do takvih posljedica". Priznala je da nije provjerila ima li tinejdžerica zdravstveno osiguranje u ugovoru.

Ruske vlasti pokreću istragu ovog slučaja te traže detalje o uvjetima kojima je Vlada bila izložena u Kini.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara