Baka Slavna opisala kako je dva dana preživjela na drvetu: Sad to ne bih mogla da me ubiješ

Baka Slavna opisala kako je dva dana preživjela na drvetu: Sad to ne bih mogla da me ubiješ

Screenshot: YouTube

SLAVNA LAZIĆ iz okolice Obrenovca prošli tjedan osvojila je regiju svojom hrabrošću.

Baka Slavna se od poplava spasila tako što se popela na drvo i na njemu provela dva dana. U razgovoru za Blic opisala je kako je preživjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Što da ti kažem, sam Bog me tada popeo na jasen. Odjednom sam dobila snagu, kao da me netko gurao da se penjem. Sad to ne bih mogla da me ubiješ. Čim sam vidjela vodu krenula sam spašavati kokoške u dvorištu. Za nekoliko minuta voda mi je bila skoro do kuka. Nisam znala gdje pobjeći pa sam otrčala u staju. Toliko sam se uplašila da ne mogu objasniti kako sam se popela na drvo. Srećom sam kod sebe imala bodu koju stalno nosim uz sebe. To me je spasilo. Hrana mi nije trebala. Poslije dva dana sam sišla, a ubrzo su stigli i spasioci", kaže baka Slavna.

Prije nekoliko dana vratila su u svoju kuću koja izgleda jezivo. Uništeni zidovi, namještaj, uništeno dvorište; sve su to slike koje ovih dana gledaju oni koji se prvi put nakon poplava vraćaju u svoje domove pa tako i Slavna koja živi sama jer joj je prije godinu dana umro muž.

"Sve mi je uništeno. Sad sve moram ispočetka", ispričala je sjetno, ali osmjeh joj se vratio na lice kad su je novinari podsjetili na njezinu kćerku koja joj svaki dan donosi hrani te na njezine kokoši i šest pilića.

"Jedino sam njih izvukla iz poplave. S njima spavam na katu, na nekom krevetu koji sam htjela baciti. Sad mi je to suho zlato. Što ću, ostajem ovdje. Ovdje sam živjela cijeli život i ovdje ću umrijeti", rekla je baka Slavna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara