Bandić: Zagreb je u Ligi prvaka, a na jesen možemo biti pobjednici

Bandić: Zagreb je u Ligi prvaka, a na jesen možemo biti pobjednici

Foto: Marko Todorov/Cropix

ZAGREB je kandidat za nagradu Zlatni cvijet Europe. U konkurenciji je još deset europskih gradova, odabranih između više do 2400 gradova - kandidata iz 12 zemalja.

Zagreb je već pobijedio, jer je u društvu najboljih u Europi, ustvrdio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

"Mi smo u biti u Ligi prvaka. Dinamo se kvalificirao u Ligu prvaka i igrao je na jesen, odnosno na zimu i nije uspio prezimiti. Evo mi smo prezimili. Do jeseni igramo Ligu prvaka, sada smo na 11. mjestu u Europi, a u rujnu se može dogoditi da budemo pobjednici te Lige prvaka", rekao je Bandić nogometnim rječnikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hoće li Zagreb biti proglašen najljepšim gradom u Europi, ocijenit će stručno povjerenstvo koje dolazi u lipnju.

"Samo mogu reći da se tu prije svega ocjenjuje turistička ponuda, hortikulturno uređenje grada, komunalna uređenost, ekološka osviještenost građana i projekti zaštite okoliša. To je pet stvari na koje se posebno obraća pozornost", ustvrdio je zadovoljno Bandić.

Za Zlatni cvijet Europe prijavili su se i Slavonski Brod i Đakovo. Ipak, Grad Zagreb je na kraju potvrđen kao hrvatski kandidat, istaknuo je Vojko Pleština, član Središnjeg Odbora asocijacije koja odlučuje o toj tituli.

"Grad Zagreb je perjanica kulture i kontinentalnog turizma, stoga smo vrlo počašćeni i zadovoljni što imamo tako kvalitetan grad koji se natječe za Zlatni cvijet Europe 2013. godine", kaže Pleština.Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održat će se krajem rujna u Belgiji, a na završnoj ceremoniji Zagreb se može okititi zlatom, srebrom ili broncom.

"Kroz ovo natjecanje u proteklih 11 godina u Hrvatskoj smo imali samo jedno zlato, koje je 2007. godine osvojila općina Primošten, u kategoriji mjesta. Svi ostali gradovi koji su se natjecali kao kandidati su osvojili broncu", izvijestio je Pleština nakon susreta s gradonačelnikom u Gradskoj upravi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara