Biolog s Harvarda otkriva: "Srbi su najstariji narod i potječu od Noinog sina"

Foto: Hxseek/Wikipedia

ANATOLIJ ALEKSEJEVIČ KLJOSOV, biolog sa sveučilišta Harvard, šokirao je svijet svojim znanstvenim radom u kojem tvrdi kako su srpski geni stari 12 tisuća godina, a potječu od Noinog sina, piše Telegraf.

On tvrdi da je genetskom analizom dokazao kako su Srbi pranarod svih današnjih Slavena, ali i mnogih drugih europskih naroda."Srpski geni R1a1 stari su 12 tisuća godina dok su drugi stari između četiri i sedam tisuća godina. Svi narodi u Europi (osim dva) imaju preko 40 posto srpskog ili prasrpskog gena", tvrdi Kljosov, predsjednik znanstvene savjetničke uprave Međunarodnog genološkog biroa.

Prema njegovom je znanstvenom radu izrađena i karta srpskog gena koja pokazuje kako preko 60 posto stanovnika današnje Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Danske, sjevernog dijela Njemačke, južnog dijela Skandinavije te dijela Velike Britanije ima srpski gen.Kako tvrdi Kljosov, nosioci R1a1 gena na Balkanu su živjeli još prije 12 tisuća godina, a nakon dvjestotinjak naraštaja probili su se na istočnoeuropsku ravnicu, gdje se prije 4500 godina pojavio predak suvremenih Rusa i Ukrajinaca.

U svom znanstvenom radu Kljosov govori o Jafetu, Noinom sinu, koji je po njegovim nalazima predak Rusa, te u jednom dijelu piše kako su se Jafetovi potomci naselili prvotno u donjem toku Dunava, u današnjoj Srbiji, da bi zatim neki od njih krenuli na sjever. U Rusiji su se ovi podaci uvijek uzimali ozbiljno pa se u njihovim školama učilo kako su njihovi preci došli "s one strane Karpata", što za njih znači prostor gdje danas žive Srbi.

Doktor znanosti Kljosov tvrdi kako je haplo grupa R1a1 tipična za sve Slavene, no imaju je u značajnoj mjeri i pripadnici najviših kasta u Indiji, a arijevci, "Slaveni koji su s područja Srbije došli do Indije", su na te prostore došli prije oko 3850 godina. Proučavajući postojeće mutacije, zaključio je kako svi Slaveni potječu s Balkana, i to iz današnje Srbije te Bosne i Hercegovine.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara