Blitz-CineStar slavi desetu obljetnicu!

Blitz-CineStar slavi desetu obljetnicu!

Foto: Press

BLITZ-CINESTAR, najveći hrvatski kinoprikazivač, obilježava 10 godina od osnivanja i otvaranja prvog hrvatskog multipleksa koji od 2003. djeluje u zagrebačkom Branimir centru.

Vrhunski uvjeti gledanja filmova, najnovija tehnologija i bogat filmski program od samog su početka bili vodilje CineStar kina. Kroz deset godina Blitz-CineStar je otvorio 10 multipleksa u Hrvats­koj i jedan u susjednoj Bosni i Hercegovini, stvorivši lanac od ukupno 11 multipleksa sa 79 dvorana i 13.860 sjedala. CineStar je odlazak u kino i uži­vanje u filmu postavio na razinu najviših svjetskih standarda i publici pružio vrhunski filmski doživljaj.

"Posao prikazivanja filmova po­digli smo doslovno iz pepela"

"Iznimno smo ponosni na ovih deset godina, prvenstveno stoga jer su bile prijelomne za kinoprikazivaštvo u Hrvatskoj. Posao prikazivanja filmova po­digli smo doslovno iz pepela. U jednom smo desetljeću uspjeli izgraditi mre­žu najmodernijih multipleksa u najvećim gradovima, digitalizirali smo kina u potpunosti i ono najvažnije, vratili publiku pred velika platna. Bilo je to uzbu­dljivo razdoblje od velike važnosti za cjelokupnu kino industriju u nas", izja­vio je gospodin Hrvoje Krstulović, član uprave Blitz-CineStara.

Gospodin Damir Milinić, član uprave Blitz-CineStara je dodao: "Bilo je to desetljeće rada, velikog timskog rada na čije rezultate danas možemo biti i više nego ponosni. Izgradili smo kina, predivne dvorane, uveli najbolju svjetsku tehnologiju i ono najvažnije, stekli povjerenje posjetitelja. Brojnim CineStar uslugama osigurali smo pogodnosti za posjetitelje različitih dobnih skupina i filmskih ukusa. Stars Club kartice, Studentske i Senior kartice, or­ganizirane školske projekcije, matineje i nezaobilazna Moja CineStar srijeda nude povoljniju kupnju karata i dodatne bonuse za korisnike.

Razvijanjem web stranice i aplikacija za iPhone, Android, iPad osigurali smo preglednost filmske ponude i mogućnost online kupovine ulaznica. Tu je i CineStar Event centar, namijenjen poslovnim subjektima. Razvijali smo se intenzivno u svim mogućim segmentima i predanim radom izgradili snažan brend".

Novosti za desetu obljetnicu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tijekom obilježavanja desete obljetnice Blitz-CineStar će koristiti redizajnira­ni slavljenički logotip, kojim se ističe povezanost publike, filmova i okruženja u kojem se oni gledaju i doživljavaju. 18,5 milijuna posjetitelja, 900.000 projekcija, 1500 premijernih filmova u 11 multipleksa je 10 godina Blitz-CineStara sažeto u brojeve. Slikovito, kad bismo u niz složili 18,5 milijuna kino ulaznica spojili bi Zagreb s dalekom Moskvom.

Od otvaranja prvog multipleksa CineStar, Hrvatska je postala dio svjetske kinoprikazivačke scene. Naša publika unazad tih 10 godina niti u jednom se­gmentu nije zaostajala za hollywoodskom. Filmovi se u multipleksima CineS­tar počinju prikazivati istovremeno sa svjetskim premijerama, odnosno dan prije nego u Americi. Najveći svjetski blockbusteri rasprodaju dvorane i mje­secima unaprijed, što je moguće prvenstveno zbog razvoja CineStar web stranice. Mogućnost online kupovine ulaznica i print@home jedinstvena je mogućnost za kino posjetitelje CineStara u Hrvatskoj, a www.blitz-cinestar.hr mjesečno posjeti preko 600.000 jedinstvenih korisnika.  No­vost na stranici je Star Kids Club koji je svojom filmskom ponudom, sadr­žajem te zabavnim igricama prilagođen djeci i roditeljima.

Komunikacija s posjetiteljima preko CineStar Facebook stranice dovela je "CineStarovce" na poziciju najveće zajednice filmofila u regiji s gotovo 115.000 fanova, a kad smo kod velikih brojki dovoljno je spomenuti i CineStar Loyalty Club koji broji preko 130.000 korisnika.

Podržavanje domaće kinematografije

Blitz-CineStar posvećuje iznimnu važnost domaćim filmovima i podržava hr­vatsku kinematografiju te je prošle godine svojim posjetiteljima članovima CineStar Loyalty Cluba ponudio duple bodove za gledanje domaće kinemato­grafije tzv. akcija  Ponosni na domaći film. Rezultati su vidljivi velikim uspje­hom filmova "Koko i duhovi", "Sonja i bik", "Svećenikova djeca"...

Posebnost multipleksa CineStar je i odnos prema filmovima nezavisne pro­dukcije. Osim na redovnom kino programu, za nezavisne, art i dokumentar­ne filmove rezerviran je CineFest program u Zagrebu, Rijeci i Osijeku.

Odnos prema posjetiteljima CineStaru je uvijek na prvom mjestu, a razno­vrstan program i širok raspon loyalty usluga dokazuje da CineStar misli na publiku različitih dobnih skupina i različitih ukusa. Unazad dvije godine prog­ramom Spektakli u  CineStaru ponuda kina je proširena i na prijenose konce­rata, opera, baleta i sportskih događanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara