Bono se ispričao korisnicima iPhonea: Žao mi je, zanijeli smo se...

Foto: Guliver Image/Getty Images; Apple

BROJNI korisnici novih iPhone uređaja žalili su se kad su na svom uređaju pronašli novi album U2-a "Songs of Innocence" koji je Apple automatski postavio na njihove pametne telefone. 

Bend se već oglasio po tom pitanju tvrdeći da su od samog početka očekivali negativne reakcije, a članovi benda poručili su korisnicima da ako im se "taj dar" ne sviđa, da album jednostavno obrišu.

"Svima onima koji nisu zainteresirani za naš album, poručujem da na to mogu gledati ovako: krv, znoj i suze nekih Iraca nalaze se u njihovom junk mailu", poručio je tada i Bono na službenoj stranici benda. 

No, sada je Bono, čini se, zauzeo drugačiji stav i jučer se javno ispričao svima korisnicima koji su ovim potezom bili nezadovoljni. 

Bend je, naime, na svojoj Facebook stranici objavio video s pitanjima i odgovorima, a između ostalih pitanja našlo se i ono jednog korisnika koji je ovaj potez nazvao "nepristojnim". 

"Oops... Žao mi je zbog toga. Ideja se činila lijepom, ali moguće je da smo se malo zanijeli. Umjetnici su skloni tome. Bilo je u tom potezu bilo megalomanije, malo darežljivosti, malo samopromocije, i puno straha od toga da ove pjesme, u koje smo uložili toliko truda zadnjih nekoliko godina, neće biti slušane. Stvorilo se previše buke oko svega...", napisao je Bono u svom odgovoru.

Podsjetimo, mogućnost da album U2-a prebace na sve svoje uređaje, Apple je stajala 100 milijuna dolara, a nakon pritužbi korisnika objavili su i detaljne upute o tome kako se "riješiti" albuma.

 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara