BuzzFeedovih 11 razloga zašto istog trena treba posjetiti Hrvatsku

Foto: BuzzFeed

MORU pohvalnih tekstova koji se gotovo svakodnevno pojavljuju u stranim medijima odnedavno možemo pridružiti i onaj BuzzFeedov koji je naveo 11 razloga zbog kojih istog trena treba posjetiti Hrvatsku.

Riječ je o tekstu autorice Lare Parker koja svoj tekst započinje riječima: "Hrvatska, smještena na Jadranskom moru, službeno je jedna od najljepših zemalja u Europi. Sa svojom jedinstvenom lokacijom i nevjerojatnom kulturnom i povijesnom baštinom... To je mjesto koje morate vidjeti".

Stoga, pogledajte što je toliko oduševilo autoricu.

1. Tirkizno more

Hrvatska je obala apsolutno zapanjujuća. Ne nedostaje im plaža koje će vam oduzeti dah, a voda je kristalno čista i tirkizno plava. Uz sve to, Hrvatska ima tisuće otoka i otočića.

2. Povijest

Nekoliko lokacija otkrivenih još u kamenom dobu rasprostranjeno je diljem zemlje, baš kao i brojne pećine u kojima se nalaze rukom izrađeni predmeti ljudi koji su tamo živjeli prije mnogo stoljeća. Većina gradova ima povijesne jezgre koje krasi tipična hrvatska arhitektura.

3. Hrana

Hrvatska kuhinja kombinacija je klasičnih mediteranskih i talijanskih okusa, a Hrvatska je poznata i po besprijekornom izboru vina. Klima je savršena za vinograde zbog čega ih je mnogo.

4. Kultura

Hrvatska je moderna zemlja s modernim obilježjima, no, Hrvatska je prigrlila opuštenost. Možete iskusiti najbolje od oba svijeta, brzi tempo gradova i opuštenost gradova na obali.

5. Klima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska ima mediteransku klimu što podrazumijeva blage zime i prekrasno proljetno i ljetno razdoblje. Godišnje imaju 2600 sunčanih sati što Hrvatsku čini jednom od najsunčanijih regija na Mediteranu.

6. Priroda

Prekrasno Jadransko more, spektakularne plaže i planine posjetiteljima daju mnoštvo prizora kojima se mogu diviti. Naravno, Hrvatska je dom Plitvičkih jezera koja su savršen primjer prirodnih ljepota.

7. Plovidba

Hrvatsku je najbolje upoznati brodom. Možete iznajmiti brod na jedan dan i istražiti gradove na obali. Plovidba je omiljena i uobičajena zanimacija Hrvata.

8. Cijena

Njihove su cijene iznenađujuće prihvatljive, posebno ako ih usporedimo s obližnjim europskim zemljama. U Hrvatskoj je uobičajeno turistima ponuditi razumne cijene. Možete uživati u jelu u predivnim restoranima uz more za samo desetak eura.

9. Nudisti

Hrvatska je prva zemlja u Europi koja je donijela ideju komercijalnih nudističkih ljetovališta. Više od milijun nudista svake godine sjati se u Hrvatskoj.

10. Svjetionici

Hrvatska ima nekoliko svjetionika razbacanih diljem zemlje. Mnogi se od njih mogu pronaći na napuštenim obalama ili malim otocima na otvorenom moru. Posjet svjetionicima odličan je način da iskusite povijest zemlje.

11. Zalasci sunca

Smatrajte nas zaljubljenima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara