Časna sestra koja je rodila primila ruže od nepoznate osobe, još nije sigurna gdje će živjeti

Foto: Top Gonzo Files

ČASNA sestra koja se prije nekoliko dana našla u medijima nakon što je rodila sina i nazvala ga Francesco, prema papi Franji, uskoro će biti otpuštena iz bolnice te vjerojatno prebačena u prihvatilište za mlade majke koje nemaju drugi smještaj.

Sestra Roxana Rodriguez, koja nije znala da je trudna, ali je ipak odlučila zadržati dijete tvrdeći da je ono dar od Boga, primila je buket crvenih ruža u bolnici od nepoznate osobe, piše Telegraph, dodajući da je bolnica u kojoj leži pod teškim osiguranjem, budući da je opsjedaju novinari i fotoreporteri otkad se saznalo da je ona tamo.

Nakon izlaska iz bolnice ponuđen joj je smještaj u prihvatilištu u Reitiju, a ona još uvijek nije otkrila identitet oca djeteta, iako se pretpostavlja da je zatrudnjela nakon što se ponovo srela sa starom ljubavi za vrijeme posjeta rodnom El Salvadoru prošlog proljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Saznalo se i da se zaredila nakon "prekida ljubavne veze u kojoj joj je slomljeno srce".

Iz Crkve su poručili da, budući da je prekršila zavjet kreposti, više ne može biti časna sestra te da mora otići iz samostana u kojem je živjela. "Cijenimo njezinu odluku da brine o svojem djetetu, bez obzira na težinu situacije, i iz moralne perspektive i iz perspektive crkvenog zakona", kazao je Delio Lucarelli, biskup Reitija.

Crkva joj je poželjela "uspjeh u novom životu, iako pod uistinu neobičnim okolnostima".

Sestru Roxanu još nije nazvao Papa, ali socijalna radnica koja za nju brine kazala je: "Papa još nije nazvao, ali ja mislim da bi joj to jako puno značilo. Još uvijek važemo sve mogućnosti nakon otpusta iz bolnice. Mislim da je najvjerojatniji neki oblik prihvatilišta".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara