Crkva zabranila snimanje scene u kojoj kraljica Cersei iz "Igre prijestolja" gola šeta Dubrovnikom

Screenshot: TMZ

JEDNA od ključnih scena u petoj sezoni "Igre prijestolja" ipak neće biti snimljena na planiranoj lokaciji.

Kraljica Cersei, koju glumi Lena Heady, trebala je prošetati gola dijelom Straduna. Točnije, trebala je šetati od dubrovačke katedrale do Sponze.

"Scena se trebala snimati u Dubrovniku gdje crkva ima veliku moć i rigidnu politiku prema javnom iskazivanju seksualnosti", piše TMZ.

Njihovi izvori kažu da lokalna filmska komisija producentima ne želi dati dozvolu za snimanje, prema naredbi koja je stigla iz Dubrovačke biskupije. 

Producenti ne mogu odustati od scene jer je ona ključna za razvoj priče i jedan od važnih momenata u knjizi pa će ipak potražiti drugu lokaciju za snimanje.

Lena Headey već je prije objašnjavala kako je upravo ova scena jedan od razloga zašto njezin lik u prijašnjim sezonama serije nismo vidjeli golu.

"Bila sam vrlo nepopustljiva u namjeri da ju držim obučenom jer mislim da je to dio njezine moći. Ona može biti seksualna i čudna i ženstvena, ali ne treba biti gola. I mislim da ćemo zbog toga imati šokantniji prizor gubitka moći, kada se to dogodi. Vidjet ćemo. Malo se bojim toga", rekla je Lena.

Nije tajna da "Igra prijestolja" vrvi scenama golotinje i seksa. Skoro sve glumice u seriji skinule su se za barem jednu scenu, uključujući i Emiliju Clarke koja glumi Daenerys Targaryen.Ona je priznala da joj scene seksa koje je snimala nisu bile zabavne. "To nije nešto čemu sam se radovala i nešto zbog čega sam bila uzbuđena. Bilo je komplicirano i teško", rekla je za Vulture.

Neki su se žalili kako producenti serije forsiraju žensku golotinju, dok su muški likovi uglavnom su pošteđeni skidanja.

S tim se slaže i Natalia Tena koja u seriji glumi Oshu: "Mislim da to nije pošteno, svaka glumica izvadila je sise na sunce. Ajmo stvari malo ujednačiti".Glumica Oona Chaplin, koja u seriju igra ženu Robba Starka i također se skinula pred kamerama, nema problema s golotinjom dokle god je ona opravdana: "Ako je sve lijepo napravljeno, na način da se slavi ženski tijelo, onda sam uvijek za to. Objektiviziranje je u očima promatrača, baš kao i ljepota. Nemam problema sa skidanjem, ja sam za, evo me gole, nema problema". 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara