Đoković sav novac osvojen na ATP turniru u Rimu daruje žrtvama poplave

Đoković sav novac osvojen na ATP turniru u Rimu daruje žrtvama poplave

Foto: Guliver/Getty Images

NAJBOLJI srpski tenisač Novak Đoković donirat će sav novac osvojen na ATP teniskom turniru u Rimu kao pomoć stanovništvu ugroženom poplavama u Srbiji.

"Predsjednik Fondacije Novak Đoković dan poslije osvojene titule u Rimu odlučio je donirati sav osvojeni novac s tog natjecanja za ugrožene u katastrofalnim poplavama u Srbiji", prenose srpske agencije.

Fondacija "Novak Đoković" do sada je prikupila više od 600.000 dolara, od čega su više od 100.000 dolara pojedinačne donacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sav novac bit će, kako se navodi, namijenjen za sanaciju vrtića i škola u Srbiji koje su pretrpjele oštećenja zbog poplava, a Fondacija će sve odluke donositi u koordinaciji s vladom i nadležnim ministarstvima.

"Narednih mjeseci slijedi velik i težak posao na obnovi i sanaciji oštećenih objekata. Iako se tek čekaju rezultati procjene štete, sigurno je da je ona višemilijunska", rekla je Jelena Ristić, izvršna direktorica Fondacije.

Srpski tenisač Novak Đoković pobjednik je ATP teniskog turnira u Rimu nakon što je u finalnom dvoboju pobijedio prvog tenisača svijeta Španjolca Rafaela Nadala. Đoković je time osvojio treći trofej ove sezone te ukupno 44. turnir u karijeri.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara