Engleske pohvale hrvatskoj kuhinji: BBC-jev novinar oduševljen žabljim kracima

Foto: Shutterstock

BBC-jev novinar Darrin DuFord odlučio je posjetiti Hrvatsku s određenim ciljem - isprobati sve načine pripremanja žabljih krakova koji se nude.

Tako je posjetio neretvanski kraj, poznat po ovom specijalitetu i napisao par redaka pohvale. Uz vodstvo domaćih turističkih znalaca nije mogao pogriješiti.

Iako je znao da su ovo jelo proslavili francuski kuhari, ponešto o domaćem vinu i gastronomskim običajima vezanim uz žabe naučio je i od nas. 

Nakon što je na ušću Neretve saznao da se žabe  love noću pomoću džepne svjetiljke, uputio se u Gorski Kotar, gdje u Delnicama isprobao još tri vrste specijaliteta: žablje krakove umotane u slaninu, u umaku od gorgonzole te pržene.

Put ga  je zatim odveo do Muzeja žaba u Lokvama, pa na kraju u Zagreb, gdje kušao krakove umotane u domaću pancetu.

Za svaki od specijaliteta izrekao je samo riječi hvale te tako predstavio jedan segment turističke ponude Hrvatske koji je možda nepravedno pao u zaborav.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara