Evo reakcije na tekst o "Thompsonu nacistu"

Screenshot: Berliner Kurier

NAKON što je berlinski Kurier objavio članak u kojem izražava zabrinutost skorašnjim gostovanjem Marka Perkovića Thompsona u njihovomu gradu, stigle su reakcije na tekst.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U naslovu spomenutog teksta Thompsona se naziva nacistom, a to nije dobro odjeknulo među njegovim fanovima. Na stranici Thompson.hr tako je objavljen podugački tekst naslovljen "Thompson, domoljub, a ne naci pjevač" u kojem se opravdava poznatog pjevača, a u njemu, između ostalog stoji: "Niti se Nijemci, a niti njemačka javnost pa tako ni neki ozbiljni mediji pitaju treba li Thompson pjevati u Njemačkoj već se to pita jedan portal po nama beznačajan u malom mjestu, a kamoli u državi Njemačkoj".

Nakon toga, napada se i domaće medije i to komentarom: "Mediji u Hrvatskoj vrlo dobro znaju da Thompson ne može biti nacist jer on je rođen tek 1966. godine. Ili pak žele reći da je nacist jer je branio Hrvatsku u Domovinskom ratu?". Napominje se i da "Thompson niti u jednoj svojoj pjesmi ne poziva na mržnju prema bilo kome" jer "čak ni u pjesmi 'Bojna Čavoglave' ne spominje Srbe kao narod već spominje srpske dobrovoljce i bandu četnike koji su došli u paljenju, silovanju i ubijanju do njegovog rodnog sela".

"Pa nije Thompson kriv što su ti fašisti koji su nas napali i okupirali trećinu Hrvatske pod režimom Miloševića po narodnosti Srbi. Da nas je napao netko drugi vjerojatno bi onda pjevao o njima", stoji na stranici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara