Flashmob na Trgu bana Jelačića kao uvod za 4. Međunarodni festival fotografije Organ Vida

Flashmob na Trgu bana Jelačića kao uvod za 4. Međunarodni festival fotografije Organ Vida

Foto: PR fotografija

ORGANIZATORI 4. Međunarodnog festivala fotografije Organ Vida uspjeli su na jednom mjestu okupiti oko 150 fotografa i ljubitelja fotografije zahvaljujući akciji Flashmob, koja se održala 6. lipnja točno u 22.15 sati na Trgu bana Josipa Jelačića.

Flashmob akciju osmislila je Boutique agencija Stožer s ciljem promoviranja fotografije i fotografa u Hrvatskoj te pružanja podrške jedinom međunarodnom festivalu fotografije u Hrvatskoj. 

U šezdeset sekundi Trg bana Josipa Jelačića postao je svijetleći kutak koji je privlačio pozornost prisutnih ljudi, što je bila odlična prilika da sudionici Flashmoba ekspresije lica ovjekovječe fotoaparatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotografi koji su sudjelovali u projektu automatski ulaze u natječaj "Flashmob" u kojem će se najbolje dokumentarne fotografije nagraditi Sony Xperia mini mobilnim uređajem.

4. Međunarodni festival fotografije Organ Vida održat će se u kinu Europa i Galeriji Karas od 15. do 17. lipnja, a na njemu će se predstaviti dokumentarni projekti jedanaest finalista iz osam zemalja: Geir Moseid (Norveška), Stephen Kelly (Engleska), Sanja Knežević (Srbija), Christian Stejshal (Norveška), Marco Lachi (Italija), Mateusz Sarello (Poljska), Akshay Mahajan (Indija), Kirill Golovhenko (Njemačka), Alesandro Vecchi (Italija), Tommaso Protti (Italija) i Jean-Francois Hamelin (Kanada).

Finalne projekte odabrao je međunarodni žiri kojeg čine Filip Horvat (Hrvatska), Jeff Jacobson (SAD), Saša Kralj (Hrvatska), Matt Lutton (SAD) i Barbara Šarić (Hrvatska).

Festival će se neformalno otvoriti putopisnim predavanjem Siniše Glogoškog u 17 sati u kinu Europa, a formalno otvorenjem izložbe u Galeriji Karas s početkom u 20 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara