George Clooney - Daily Mail 1:0

George Clooney - Daily Mail 1:0

Foto: Press

BRITANSKI portal Daily Mail obrisao je članak o majci njegove zaručnice, Bariji Alamuddin, koja se tobože ne slaže s njihovim vjenčanjem, a učinili su to nakon što je glumac objavio otvoreno pismo u kojem tvrdi da je cijela priča najobičnija izmišljotina.

No, to nije sve. Daily Mail se ispričao zbog članka i naveo da su pokrenuli "istragu" da otkriju kako je do objave neistina uopće došlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Clooney u otvorenom pismu koje je objavio USA Today, upozorava: "Daily Mail napisao je potpuno izmišljenu priču o majci moje zaručnice koja se protivi našem braku zbog vjerskih razloga".

Riječ je o članku Daily Maila u kojem stoji da se Baria Alamuddin protivi braku jer pripada Druzima, maloj monoteističkoj vjerskoj zajednici čiji se pripadnici uglavnom nalaze u Libanonu, Izraelu, Siriji, Turskoj i Jordanu,

"Za početak, ništa izneseno u tom članku nije istina. Njezina majka ne pripada Druzima i nije bila u Bejrutu otkad smo Amal i ja počeli hodati. Najvažnije od svega, ne protivi se braku. No, sve je ovo manje bitno. Kad napišu da je Amal trudna, da ćemo se vjenčati na setu 'Downton Abbeyja', da se kandidiram za predsjednika i sve ostale idiotske priče koje objavlju - nije me briga. No, ova laž povlači neka veća pitanja. Neodgovornost koju pokazuju kada u današnje vrijeme eksploatiraju vjerske razlike gdje iste ne postoje, u najmanju je ruku opasna. Imamo članove obitelji diljem svijeta i kriminalno je kada netko na ovaj način izaziva takve probleme s ciljem da proda novine", piše Clooney i dodaje da se zalaže za slobodu govora, ali ne i za novinarsku neodgovornost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara