George Lucas danas slavi 71. rođendan

George Lucas danas slavi 71. rođendan

Screenshot: YouTube; Foto: Wikipedia

JEDAN od najvećih režisera današnjice, George Lucas, danas slavi 71. rođendan. Punog imena George Walton Lucas Jr., rođen je 14. svibnja 1944. godine u Kaliforniji.

(Jim Henson, lijevo, i Lucas, desno, 1986. na snimanju filma "Labyrinth")

Otac kultnih "Star Warsa" najpoznatiji je kao filmski režiser, a uz to je i scenarist, producent i poduzetnik; njegovo se bogatstvo procjenjuje na 5 milijardi dolara, prema Forbesovom izvještaju iz ožujka ove godine. Osnivač je kompanije Lucasfilm, čija je prava za snimanje nastavka "Star Warsa" 2012. preuzeo Disney, nakon čega je Lucas izjavio da su iz kompanije Disney potpuno izignorirali njegove ideje vezane za snimanje nove trilogije koju režira J. J. Abrams.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2012. godine izjavio je da se povlači iz svijeta filma. "Odlazim iz posla... Iz kompanije, iz svega ovoga", rekao je tada i najavio da se, nakon niza blockbustera, među kojima je i "Indiana Jones", sada želi posvetiti manjim, neovisnim filmskim uradcima.

Lucas je poznat i kao velik filantrop, a sudjelovao je, između ostaloga, i u inicijativi The Giving Pledge koju su vodili Bill Gates i Warren Buffet s ciljem da utječu na najbogatije ljude u SAD-u da svoje bogatstvo podijele sa siromašnima.

Od 2013. u braku je s Mellody Hobson. Ima četvero djece, od kojih jedno biološko dijete i troje djece koje je posvojio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara