George R. R. Martin obratio se hrvatskim fanovima i predstavio novu knjigu

George R. R. Martin obratio se hrvatskim fanovima i predstavio novu knjigu

Foto: Facebook

LJUBITELJI fantasy štiva uživali su u srijedu navečer u zagrebačkoj kavani Retro, gdje je predstavljena nova knjiga Georgea R.R. Martina "Vitez sedam kraljevina", a na predstavljanju je putem video-konferencije sudjelovao i sam autor.

Predstavljenje Martinove nove knjige održavalo se kroz pub kviz na kojemu se deset prijavljenih timova natjecalo u poznavanju Martinova serijala "Pjesma Leda i Vatre", a posebno u knjigama iz serijala "Igra prijestolja", po kojima je, dijelom i u Hrvatskoj, snimljena televizijska serija koja je 'zaludila' sve ljubitelje tog žanra.

Pobjednici će prvi u Hrvatskoj imati priliku pročitati "Viteza sedam kraljevina", djelo koje će kao zasebna knjiga na engleskom jeziku biti objavljena tek najesen. Uručeni su i poklon-sanduci "Zmajske pivovare", proglašene najboljim pivom u Hrvatskoj te jednim od deset najboljih na svijetu, kao i posebne pokloni HBO-a s motivima serije "Igra prijestolja".

Program su osmislili i vodili Neven Antičević, glavni urednik Algoritma, te prevoditelj i izvršni urednik knjige Vladimir Cvetković Sever.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz razgovor Nevena Antičevića i Georgea R. R. Martina provlačile su se zanimljive šale, koje su nasmijale okupljene, a Martin je mlade pozvao nastave čitati knjige. "Svakim novim čitanjem otvaramo novi svijet, prvim čitanjem zaokupljeni smo narednim događajem, no drugim iščitavanjem već znamo sadržaj i možemo se fokusirati na detalje", istaknuo je.

Knjiga je u prodaji od 29. siječnja. 

"Vitez Sedam Kraljevina" zbirka je od tri novele posvećene Ser Duncanu Visokom i njegovu štitonoši Eggu te pustolovinama kroz koje su prolazili diljem Sedam Kraljevina u vrijeme dok su ondje još kraljevali Targaryeni. Radnja je smještena stotinu godina prije početka "Igre prijestolja".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara