Hrvatska pomaže: Veliki humanitarni koncerti u Zagrebu, Splitu i Rijeci

Foto: Press

HRVATSKA glazbena unija i Hrvatska radiotelevizija, uz veliku pomoć gradova Zagreba, Splita i Rijeke, te Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatskog Crvenog križa, u ponedjeljak 26. svibnja organiziraju velike humanitarne koncerte za pomoć stradalima u poplavama, u Zagrebu, Splitu i Rijeci  pod nazivom „Hrvatska pomaže“.

Izravni prijenos koncerata iz hrvatskih gradova bit će na Hrvatskoj radioteleviziji u 20 sati i to: na Prvom programu HTV-a, Drugom programu HRA, radio Puli, Rijeci, Zadru, Kninu, Splitu, Dubrovniku, Osijeku i na radio Sljemenu.
 
Građani na Trg bana Jelačića mogu doći već od 18 sati, a na splitsku Rivu i riječki Korzo u 20 sati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poplavljenim područjima pomagat će se pozivima na već poznati telefon i račun Crvenog križa - donatorski telefon 060 90 11 i žiro račun IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08.

Hrvatska glazbena unija napominje da su se za ovu prigodu, uz izvođače, i svi odrekli svojih honorara.

"Sve prateće službe i osoblje doniraju svoj rad i opremu. Od pozornica, ozvučenja, rasvjeta, prijevoza, ton majstora, scenskih tehničara... Razne tvrtke su donirale svoje proizvode, od vode i sendviča za tehničke službe i izvođače za vrijeme postave opreme i proba, do zaštitara, osiguranja opreme i svih sudionika koncerata, troškova vezanih uz potrošnju energenata. Ukupni troškovi sva tri koncerta će biti NULA kuna, tako da će sav prihod ići izravno Crvenom križu, za postradale u poplavama. Vlada RH odrekla se PDV-a, te stavila na raspolaganje sve svoje službe u slučaju bilo kakvog oblika potpore i pomoći", piše u priopćenju.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara